02
03 2016
549

Mărfurile marcate cu timbre de acciz vechi vor putea fi comercializate până la epuizarea stocului

Mărfurile, supuse accizelor și marcate obligatoriu cu timbre de acciz vechi vor putea fi comercializate până la epuizarea stocului, un proiect de modificări și completări la actele legislative în vigoare urmează să aprobe guvernul în ședința de astăzi care va începe, ca de obicei, la ora 17.00.

Prin acestea, precum menționează Ministerul Finanțelor, care propune proiectul, cadrul normativ în acest sens va fi conformat deciziei Curții Constituționale, care a declarat neconstituționalitatea prevederii din articolul 123 al Codului fiscal, aprobată în 24 aprilie 2014 (și preluată în alte acte legislative și decizii ale executivului) ce se referă la termenul de comercializare a mărfurilor supuse accizelor și marcate obligatoriu cu timbre de acciz vechi.

Se creează astfel și o posibilitate pentru agenții economici, care au achitat unele mijloace pentru timbrele de acciz procurate.

Tot astăzi urmează să fie examinate și aprobate mai multe avize (12) ale MF la unele inițiative legislative ale deputaților privind modificarea Codului fiscal, Codului vamal, legislația ce ține de activitatea Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

În total pe agenda ședinței cabinetului de miniștri sunt incluse peste 40 de chestiuni, ce se referă la domeniile de competență ale mai multor ministere.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.