20
03 2015
868

Problemele comercianților de flori au fost puse în discuție la Ministerul Economiei

Comercianții de flori din diferite raioane ale Republicii Moldova au fost invitați astăzi, la Ministerul Economiei pentru a discuta problemele cu care se confruntă în activitatea lor și a găsi soluții de comun acord. Ședința a fost condusă de viceministrul Economiei, Tudor Copaci.

Operatorii economici și-au manifestat nemulțumirea în legătură cu presiunea exercitată de organele de control în activitatea zilnică, după interzicerea activității în bază de patente.

Ministerul Economiei a analizat demersul comercianților, care cer reintroducerea patentei sau a unei taxe unice și le-a dat asigurări că această întrevedere este doar un prim pas: Suntem deschiși pentru un dialog constructiv. În timpul cel mai apropiat vom iniția discuții cu instituțiile de resort, Inspectoratul Fiscal, Ministerul Finanțelor ș.a., cu care vom discuta și vom identifica o soluție, astfel încât dumneavoastră să vă puteți desfășura activitatea legal și profitabil, fără să fie aduse prejudicii la buget.

Comercianții au declarat că ei doresc să-și desfășoare activitatea în mod legal, să-și plătească contribuțiile la stat, fără a fi nevoiți să-și sisteze activitatea din cauza presiunilor.

Ion Lupan, șeful Direcției generale dezvoltarea mediului de afaceri și investiții, a menționat că pentru a fi identificată soluția optimă vor fi analizate și practicile europene aplicate în situații similare.

Reprezentanții Ministerului și comercianții au convenit pentru menținerea unui dialog deschis până la rezolvarea situației.

Serviciul de Comunicare și Relații Publice al Ministerului Economiei al RM

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.