Știri

Programul de Stagiu Legislativ din SUA învită la un program de stagiu

Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional din Moldova anunță o nouă rundă de selecție a finaliștilor în cadrul Programului Professional Fellows (Programul de Stagiu Legislativ din SUA). Perioada de recrutare: 21 septembrie-12 noiembrie 2015. Lansat în 2005 de Departamentul de Stat SUA și administrat de Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional, Programul de Stagiu Legislativ în SUA (PFP) oferă profesioniștilor tineri din domeniul legislativ din Rusia, Azerbaidjan, Turcia, Armenia, Ucraina, Moldova și Georgia posibilitatea de a acumula experiență practică în una dintre instituțiile publice de drept din SUA: primării, consilii regionale, organizaţii non-guvernamentale, birouri ale senatorilor, asociații de juriști etc. Scopurile Programului PFP:
 1. Schimbul de experienţă practică în domeniul legislativ dintre organizaţiile publice de drept din SUA şi Republica Moldova;
 2. Sporirea aprecierii rolului societăţii civile şi angajamentul acesteia în procesul politic;
 3. Crearea parteneriatelor durabile între instituţiile americane şi cele din Republica Moldova, pentru soluţionarea problemelor de ordin legal comune.
Ce oferă bursa PFP?
 • Oportunitatea de a acumula experință practică în domeniul legislativ în SUA;
 • Posibilitatea de a desfășura un stagiu de 4-5 săptămâni într-o instituție de drept din SUA;
 • Viză în SUA (J1);
 • Bursă lunară care acoperă cheltuielile de bază;
 • Cazarea și masa, asigurate de către familiile-gazdă americane;
 • Achitarea biletului de avion tur-retur;
 • Asigurare medicală.
Criterii de eligibilitate
 • Cetăţeni ai Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani;
 • Studii superioare;
 • Nivel intermediar sau avansat de cunoaştere a limbii engleze, demonstrat de un scor TOEFL minimum de 500 (paper based) – 61 (Internet based) sau 6 IELTS;
 • Posedarea cunoştinţelor şi a experienţei profesionale şi academice în domeniul dreptului din Republica Moldova;
 • Angajaţi sau activ implicaţi într-o organizaţie publică de stat de drept sau ONG;
Etapele procesului de selecției: I. Completarea dosarului electronic II. Selectarea semifinaliștilor III. Susținerea examenului TOEFL IV. Interviul final V. Anunțarea finaliștilor programului VI. Deplasarea în SUA VII. Elaborarea proiectului post-program Toţi candidaţii interesaţi să participe vor depune dosarul în formă electronică și vor susține examenul TOEFL. Semifinaliştii vor fi intervievaţi la oficiul Consiliilor Americane din Chişinău. Decizia finală va fi luată de către comitetul independent alcătuit din membri ai Consiliilor Americane din Washington DC, SUA și Moldova, Ambasadei SUA și experți locali și internaționali. La sosirea în SUA, finaliştii programului vor participa la un training intensiv de trei zile pentru a se familiariza cu procesul politic din SUA, după care vor începe stagiul de 4-5 săptămâni în una din instituţiile de drept din diferite regiuni ale țării. La sfârşitul programului, participanţii vor avea ocazia de a întâlni colegi PFP din diferite ţări ale lumii, pentru a face un schimb de experienţă în domeniul legislativ din ţările respective în cadrul conferinţei de două zile organizate la Washington, DC. Pentru mai multe detalii, accesați această adresă.

via | diez.md

1406 vizualizări

Data publicării:

25 Septembrie /2015 10:35

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon