Știri

Starea de urgență revine pe întreg teritoriu al țării

Pe perioada 30 noiembrie 2020 - 15 ianuarie 2021, pe întreg teritoriul Republicii  Moldova se declară starea de urgenţă în sănătate publică.

 

Totodată, se dispune conducătorilor instituţiilor publice şi private stabilirea unui regim flexibil sau special de lucru, cu atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcţionalităţii instituţiei şi a personalului activitatea căruia necesită prezenţa obligatorie la serviciu. Pentru personalul, activitatea căruia nu necesită prezenţa obligatorie la locul de muncă, să fie asigurată munca la distanţă. Pe perioada desfăşurării activităţii prin muncă la domiciliu, salariaţii îşi îndeplinesc atribuţiile specifice funcţiei pe care o deţin. Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu. Modalitatea concretă de realizare a controlului va fi agreată reciproc prin mijloace de comunicare electronică. 

 

Începând cu data de 28 noiembrie 2020, se interzice  activitatea cluburilor de noapte ce se referă la activitatea discotecilor incluse în codul CAEM 56.30 şi a ringurilor de dans incluse în codul CAEM 93.29, indiferent de denumirea de firmă a unităţii comerciale (ca exemplu: disco-bar, club de noapte, karaoke, night-club, discotecă, club etc.), desfăşurarea activităţilor de deservire în unităţile de alimentaţie publică
(de tipul restaurantelor, barurilor, cantinelor, cafenelelor) în intervalul orelor 22.00 - 07.00.

 


Va fi interzisă și organizarea şi desfăşurarea- conferinţelor ştiinţifice, competiţiilor
sportive, olimpiadelor, cu prezenţa fizică a persoanelor, ca și desfăşurarea activităţilor, cu prezenţa spectatorilor, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, caselor de cultură.

 

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a emis astăzi, 27 noiembrie 2020, Hotărîrea nr. 35. Documentul poate fi vizualizat aici

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

3583 vizualizări

Data publicării:

27 Noiembrie /2020 16:32

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon