Știri

Valeriu Lazăr a fost ales preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a R. Moldova

Ex-vicepremierul şi ministru al Economiei, Valeriu Lazăr, a fost ales astăzi în funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova de către Congresul extraordinar al CCI, succedîndu-i lui Gheorghe Cucu, care a deţinut această funcţie timp de 16 ani, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al CCI. Printre priorităţile activităţii Camerei de Comerţ şi Industrie, Valeriu Lazăr a numit implicarea activă în dialogul public–privat în vederea continuării reformelor iniţiate la Ministerul Economiei, în special sporirea competitivităţii sectorului privat în condiţiile intrării în vigoare a Acordului de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător cu Uniunea Europeană.
Este o provocare profesională pentru mine să continui să implementez la modul concret reformele iniţiate din poziţia de vicepremier şi ministru al Economiei. Activitatea politică, de ministru, a fost un instrument pentru promovarea reformelor şi nu un scop în sine. Succesul integrării europene la nivel politic depinde de performantele în domeniul economic, iar CCI este instituţia cu cea mai bună capacitate de a sprijini sectorul privat în atingerea acestui obiectiv, a declarat Valeriu Lazăr.
Preşedintele CCI a precizat că va acorda o atenţie deosebită promovării agenţilor economici, îmbunătăţirii infrastructurii calităţii, serviciilor de consultanţă etc. O altă prioritate evocată de Valeriu Lazăr este creşterea calificării forţei de muncă, lipsa acesteia constituind o reală constrîngere pentru întreprinderi. Centrul de formare continuă al Camerei de Comerţ şi Industrie oferă deja cursuri diverse pentru specialişti din sectorul real, iar curriculumul urmează a fi reînnoit, diversificat şi adaptat la necesităţile agenţilor economici, în baza modelului dual de învăţămînt. Deoarece CCI este o instituţie apolitică, Valeriu Lazăr a anunţat că îşi va da demisia din Partidul Democrat din Moldova, al cărui vicepreşedinte este. El a mulţumit fostului preşedinte al CCI, Gheorghe Cucu, pentru îndelungata şi prodigioasa activitate în sprijinul mediului de afaceri din Republica Moldova. Gheorghe Cucu a trecut în revista activităţile CCI de la înfiinţarea acesteia în 1998, apreciind drept un succes crearea sistemului cameral în Moldova. De asemenea, Gheorghe Cucu a declarat că decizia de a se retrage din funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie este una personala şi şi-a exprimat încrederea că succesorul său va ridica activitatea CCI la un nivel calitativ nou, în condiţiile aplicării Acordului de asociere cu UE. Gheorghe Cucu va deţine funcţia de preşedinte de onoare al Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, instituită la aceeaşi şedinţă. La Congresul CCI au fost delegate 78 de persoane, care reprezintă întregul teritoriu al ţării şi toate ramurile economiei naţionale.

via www.moldpres.md

1511 vizualizări

Data publicării:

11 Iulie /2014 14:27

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

camera de comerț | Valeriu Lazar

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon