06
11 2014
1466

Vicepremierul Andrian Candu a solicitat sprijin pentru atragerea investitorilor spanioli în R. Moldova

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei Andrian Candu a avut o întrevedere cu Ramiro Fernandez Bachiller, Ambasadorul Regatului Spaniei acreditat în România şi Republica Moldova. Vicepremierul l-a felicitat pe Excelența Sa cu ocazia numirii în noua funcție și i-a urat succes în activitate. În cadrul întâlnirii, Andrain Candu a solicitat sprijin pentru atragerea investitorilor spanioli în țara noastră. „Avem mulți investitori spanioli în Republica Moldova, dar mai este loc și pentru alții. Puține lucruri s-au făcut în acest sens, de aceea vreau ca împreună să fortificăm relațiile economice. Cred că puterm organiza o comisie interguvernamentală responsabilă de colaborări în domeniul economic și un calendar al evenimentelor”, a declarat vicepremierul.
Eu cred că firmele spaniole sunt pregătite să vină aici, să susținem Moldova pe calea europeană, pe care și-a ales-o. Putem organiza un seminar pentru firmele spaniole, în cadrul căruia să fie prezentate oportunitățile din Moldova, a declarat Ramiro Fernandez Bachiller.
Vicepremierul a menționat mai multe domenii ce ar putea atrage atenția investitorilor europeni.
Și la capitolul energetic am putea crea noi colaborări. Un domeniu prioritar pentru noi este agricultura. Producătorii autohtoni trebuie să treacă printr-un ciclu de procese ca să-și poată ajusta producția la standardele europene. Capacități și voință există, avem nevoie doar de tehnologii și investiții. Pe alocuri în Republica Moldova sunt mai multe avantaje decât în România, a declarat Andrian Candu.
Vicepremierul a subliniat faptul că în Spania domeniul turismului este bine dezvoltat și a solicitat asistență pentru a îmbunătăți domeniul și în țara noastră. „Puteam stabili contacte între Agenția de Turism din Moldova și instituția de profil din Spania pentru a fi organizate twinning-uri cu susținere financiară din partea Uniunii Europene”, a declarat Andrian Candu.

via www.mec.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.