22
06 2020
5707

Programul de rambursare a TVA: modul de determinare, acordare și contabilizare

În Monitorul Oficial din 20 iunie 2020, a fost publicat Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 76 din 16 iunie 2020 cu privire la aprobarea Regulamentului privind rambursarea TVA întreprinderilor care sunt înregistrate în calitate de contribuabili ai TVA și înregistrează sume TVA spre deducere în perioada ulterioară. 
În circumstanțele excepționale create de pandemia COVID-19, contribuabilii, indiferent de mărime, se confruntă cu o lipsă severă de lichiditate și, în acest caz, au dificultăți în îndeplinirea obligațiilor de plată. Pentru reducerea impactului negativ asupra fluxurilor de numerar, lista măsurilor instituite de către autorități în vederea sprijinirii activității de întreprinzător a fost suplinită cu un nou mecanism de susţinere – Programul de rambursare a TVA.

 

Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

ELECTRONIC

1299 lei

CLASSIC

1299 lei

PREMIUM

1999 lei

 

3 comentariu

avatar
Buna ziua! Ce formule contabile se aplica in cazul in care TVA restituit a fost repartizat din buget de stat 114130/2 (cont curent) in baza cererii scrise de catre administratorul intreprinderii pentru stingerea: a) datoriilor existente fata de buget b) impozitelor in avans Va multumesc!
Comentariu a fost șters
avatar
Stimat utilizator, în cazul descris de Dvs se aplică principiile generale de ținere a evidenței contabile. Astecte suplimentare pot fi găsite aici, aici și aici
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.