Ghiduri video

video bg
ID: 312

Autentificarea pe pagina https://monitorul.fisc.md/ se efectuează prin: e-mail/login prin cont Google prin intermediul sistemului de autentificare MPass

Formator:

Nou
video bg
ID: 136

Interacțiunea dintre mediul de afaceri și autorități a devenit eficientă și mai operativă datorită noii aplicații lansate cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare – Mobile BizRadar.   Scopul aplicației mobile este de a facilita comunicarea mediului de afaceri cu autoritățile, de a contribui la informarea Primului ministru și a Guvernului despre percepția businessului privind suportul unui mediu de afaceri favorabil investițiilor și creșterii economice.   Astfel, BizRadar are 4 funcționalități de bază:

video bg
ID: 135

Cererea pentru acordarea indemnizației lunare pentru creșterea copilului persoanelor asigurate se completează după acordarea de către angajator a concediului pentru îngrijirea copilului de la toate unitățile în care activează solicitantul. Cererea pentru stabilirea indemnizaţiilor se depune la casa teritorială la locul de domiciliu al solicitantului, precum și prin intermediul Serviciului ”e-Cerere Indemnizații adresate familiilor cu copii”, disponibil pe pagina www.cnas.md, ce oferă oportunitatea de depunere a cererilor în mod electronic, ca alternativă la modul clasic de interacțiune cu Casa Națională de Asigurări Sociale.

video bg
ID: 134

Indemnizația lunară de suport pentru creşterea până la 3 ani a copiilor gemeni sau mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină se stabilește de la data nașterii copiilor, la solicitarea unuia dintre părinți, atât persoanelor asigurate, cât și celor neasigurate.   Pentru a beneficia de indemnizație,  persoanele pot depune cererea și prin intermediul serviciului „e-Cerere Indemnizații adresate familiilor cu copii”, disponibil pe pagina web www.cnas.md -  ce oferă oportunitatea de depunere a cererilor în mod electronic, ca alternativă la modul clasic de interacțiune cu Casa Națională de Asigurări Sociale.

video bg
ID: 133

Dreptul la indemnizaţie paternală se acordă tatălui asigurat în sistemul public de asigurări sociale, angajat în baza contractului individual de muncă sau aflat în raport de serviciu în baza actului administrativ, pentru îngrijirea copilului nou-născut, cu domiciliul sau reşedinţa în Republica Moldova.   Pe lângă metoda tradițională de depunere a cererii, solicitanții pot obține dreptul la indemnizație și prin intermediul Serviciului de aplicare online „e-Cerere Indemnizații adresate familiilor cu copii”, disponibil pe pagina oficială a Casei Naționale de Asigurări Sociale www.cnas.md.

video bg
ID: 132

Casa Națională de Asigurări Sociale prezintă metoda de depunere a cererilor pentru a beneficia de indemnizația lunară de îngrijire a copilului cu vârsta până la 2 ani (pentru persoanele neasigurate), prin intermediul Serviciului de aplicare online „e-Cerere Indemnizații adresate familiilor cu copii”. Aceasta poate fi depusă atât pentru copii născuți  în Republica Moldova, precum și pentru cei născuți în străinătate.

video bg
ID: 131

Știai că pentru a depune cererea ca să beneficiezi de indemnizația unică la nașterea copilului nu mai este nevoie să de deplasezi la oficiul teritorial al Casei Naționale de Asigurări Sociale?   CNAS îți prezintă, în ghidul video de mai jos, modalitatea de depunere a cererilor pentru indemnizația unică la nașterea copilului prin intermediul Serviciului de aplicare online „eCerere Indemnizații adresate familiilor cu copii”. Menționăm că cererea online poate fi depusă atât pentru copiii născuți în Republica Moldova, cât și pentru copii născuți în străinătate.

video bg
ID: 130

În ultima perioadă, îndeosebi în contextul pandemiei, serviciile online au devenit tot mai populare și mai solicitate în rândul populației, oferind, în primul rând, operativitate, calitate și eficiență în prestarea serviciilor.   Astfel, beneficiarii de prestații sociale au oportunitatea de a se programa la Casele Teritoriale de Asigurări Sociale (CTAS) în regim online. Aceast serviciu reduce considerabil din timpul beneficiarului prin evitarea cozilor formate la ghișee, iar datele cu caracter personal sunt în siguranță!  

video bg
ID: 129

Până la etapa de accesare a ediției electronice, fiecare utilizator trebuie să dispună de un cont pe pagina web www.monitorul.fisc.md.  În acest context, ghidul video creat de PP “Monitorul fiscal FISC.MD” oferă  explicații cu privire la procesul de creare a contului de utilizator pe pagină, prin completarea unor rubrici prestabilite de sistem.    Procedura este descrisă în ghidul video anexat!

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon