11
06 2015
858

Discuții constructive cu experții suedezi la subiectul ,,Control fiscal: Proceduri și procese de control”

În cadrul Acordului de Colaborare cu Agenţia Fiscală Suedeză şi Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, în perioada 8 – 12 iunie 2015, în incinta Inspectoratului Fiscal Principal de Stat se desfășoară misiunea de lucru a experților pe termen scurt în cadrul subcomponentei ,,Auditul fiscal: Procese și proceduri de audit”.

Misiunea are ca scop examinarea proceselor și procedurilor de control. Astfel, în cadrul ședințelor de lucru sunt puse în discuție diverse aspecte ce țin de metodologia de elaborare a planului de control fiscal, de planificare și efectuare a controalelor fiscale.

În cadrul reuniunilor comune, experții Administrației Fiscale Suedeze au făcut o prezentare a legislației suedeze în partea ce ține de ducerea contabilității, în paralel fiind purtate discuții aferente diferențelor dintre Legea contabilității din Republica Moldova și Suedia.

Notă: În Suedia, datele statistice indică un grad sporit de conformare fiscală voluntară, circa 98 la sută din veniturile la buget reprezentând defalcări benevole. În acelaşi timp, este de menționat faptul că decalajul fiscal reprezintă, pe ţară, circa 10 %.

via | www.fisc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.