20
03 2015
1252

Eforturi sporite în scopul familiarizării și conformării fiscale a contribuabililor

Pînă la termenul – limită de declarare și achitare a veniturilor au rămas zile numărate și IFS Călărași amplifică eforturile pentru ca toți contribuabilii să obțină informațiile necesare pentru onorarea obligațiunilor fiscale.

Se dublează numărul seminarelor pentru contribuabili. Pe data de 12 si 13 martie 2015 s-au petrecut 2 seminare, la care contribuabilii au fost familiarizați cu particularităţile completării Declarației cu privire la impozitul pe venit (Forma VEN 12), Dării de seamă Unificate (Forma UNIF 14) și dării de seamă privind impozitul pe venit din activitatea operaţională (Forma IVAO) pentru anul 2014.

Pe marginea problemelor abordate de contribuabili au fost date explicatii concrete și detaliate, au fost elucidate toate neclaritățile, ca pînă la final contribuabiliii să perceapă și să înțeleagă modul corect de completare a declarațiilor pe venit. La fel, au fost aduse la cunoștința contribuabililor termenul de prezentare a declarației pe venit, fiind informați și despre extinderea programului de activitate a organului fiscal în perioada 21-25 martie, precum și termenul-limită de achitare a impozitului pe venit.

Este important de a informa generația în creștere despre importanța achitării impozitelor. De comun cu Direcția învățămînt Călărași au fost organizate lecții pe tematică fiscală la toate clasele liceale din raion.

Dar activitatea nu se limitează doar la măsuri de conformare voluntară. Sistemic se efectuează controale fiscale pentru stabilirea cazururilor de încălcare fiscală. În domeniul comercializării florilor în perioada sărbătorilor au fost întocmite 5 procese-verbale și aplicate sancțiuni 8,5 mii lei, la comercializarea produselor alimentare pentru încălcări fiscal aplicate sancșiuni 26 mii lei, comercializarea produselor agricole pentru 4 cazuri de încălcări fiscal au fost aplicate sancțiuni 10,5 mii lei, comercializarea citricelor aplicate sancțiuni 5 mii lei; total pentru prima jumătate a lunii martie 2015 – 24 mii lei.

Întru diminuarea restantelor la Bugetul Public National, de catre organul fiscal au fost aplicate pe larg acțiuni de execuatre silită, rezultatele din martie 2015:

  • Înaintarea ordinelor incaso – 82,4 mii lei;
  • Urmarirea datoriilor debitoare – 617,1 mii lei;
  • Ridicarea banilor numerar din casierii – 95,9 mii lei; în total 795,4 mii lei.

via | www.fisc.md

4 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.