22
06 2015
1265

Forum regional - aspecte practice ce țin de reglementarea în domeniul utilizării mașinilor de casă și control

În scopul eficientizării activității Serviciului Fiscal de Stat și ridicării nivelului de profesionalism, IFS pe mun. Bălți a desfășurat forumul regional ,,Noțiuni și reglementări în domeniul utilizării mașinilor de casă și control cu memorie fiscală, a terminalelor – POS și particularități la efectuarea controalelor fiscale” pentru funcționarii fiscali, la care au participat 16 IFS teritoriale.

Seminarul a fost moderat de reprezentanții Inspectoratului Fiscal Principal de Stat și BC ,,Moldincombank" S.A., fiind explicate aspectele practice ce țin de reglementarea în domeniul utilizării mașinilor de casă și control cu memorie fiscală și a terminalelor – POS, utilizarea și verificarea terminalelor – POS, efectuarea controalelor privind utilizarea MCC și soluționarea problemelor la verificarea MCC.

Participanții au adresat diverse întrebări pe marginea temelor discutate, manifestându-și interesul față de subiectele abordate.

Între timp, pe parcursul perioadei 08.06-19.06.2015 au fost organizate ședințe individuale de lucru a Comisiei de conformare cu participarea conducătorilor și contabililor a 114 agenți economici ce desfășoară activitate în domeniul transportului și comerțului, acordarea serviciilor de frizerie și agenților economici incluși în lista propusă de IFPS pentru Programul de conformare pe anul 2015.

În sensul asigurării conformării voluntare, lărgirii bazei impozabile și monitorizării activității contribuabililor, au fost purtate discuții cu fiecare agent economic în vederea conformării voluntare și îmbunătățirii civismului fiscal, precum și problema eradicării fenomenului plății salariului „în plic”, „muncii la negru” și consecințele acestuia asupra bugetului public național, cât și asupra angajatorului și angajatului.

În vederea asigurării majorării nivelului de disciplină fiscală a contribuabililor, tuturor agenților economici invitați li s-au acordat termene-limită de îmbunătățire a indicatorilor de performanță.

În scopul contracarării fraudelor fiscale, Direcția control fiscal, în perioada de referință a efectuat inspecții la piețele municipale și Centre comerciale. Verificările s-au soldat cu întocmirea a 16 acte de control și 84 procese contravenționale. Drept rezultat, s-au calculat:

  • 80000 lei, în baza art. 254(2,4) și 255 din Codul fiscal;
  • 252000 lei pentru încălcările contravenționale, potrivit art.263(1) din Codul Contravențional;
  • 1 caz de ridicare a corpurilor delicte.

via | www.fisc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.