01
07 2013
1077

Funcționarul fiscal - în serviciul contribuabilului

Astăzi, 1 iulie 2013 se împlinesc 23 ani de la instituirea Serviciului Fiscal de Stat. Sărbătoarea a început cu serviciul devin în incinta Inspectoratului Fiscal Principal de Stat săvîrșit de către un sobor de preoți, invitați de conducerea IFPS, după care evenimentul a continuat în sala de ședință a Ministerului Finanțelor cu genericul „Funcționarul fiscal — în serviciul contribuabilului", la care au fost prezenți conducerea MF, cei mai buni contribuabili și funcționarii fiscali din republică, reprezentanţi ai organismelor internaţionale, precum și ai comunităţii educaţionale şi academice.

Viceministrul Finanțelor, dl Victor Barbăneagră, a dat citire mesajului de felicitare a Ministrului Finanțelor, dlui Veaceslav Negruța și a menționat importanța aportului adus de fiecare angajat la completarea bugetului de stat, a ținut sa sublinieze ca, în pofida situației economice dificile, din ultima perioadă, inspectorii fiscali, fac tot posibilul întru asigurarea încasărilor și o bună administrare a impozitelor.

Șeful IFPS, dl Ion Prisăcaru în decursul său a accentuat, că deşi aniversarea de 23 de ani de la înfiinţarea Serviciul Fiscal de Stat reprezintă, totuşi, o zi de sărbătoare pentru funcţionarii fiscali, importanţa evenimentului nu se rezumă doar la aceasta. Anume astăzi, avem un minunat prilej de a medita, o dată în plus, asupra misiunii importante a Serviciului Fiscal şi angajaţilor acestuia de a crea un mediu propice dezvoltării economice şi sociale, prin promovarea continuă a conformării benevole a contribuabililor, prin îmbunătăţirea spiritului de civism fiscal. În acest context se impune instituirea unui cadru unitar al relaţiilor de parteneriat dintre administraţia fiscală, mediul de afaceri şi cetăţeni, bazat pe încredere şi susţinere reciprocă. Este necesar de a oferi soluţii optime şi competente, concretizate într-un ansamblu de servicii automatizate de o înaltă calitate şi de a armoniza, concomitent, legislaţia fiscală a RM cu standardele internaţionale de administrare fiscală.

Astfel, motto-ul lansat curent pentru această sărbătoare, precum şi pentru întreaga activitate a SFS «Funcţionarul fiscal — în serviciul contribuabilului”, este în deplină măsură actual şi binevenit.

In anul acesta pentru prima data din istoria fiscului în cadrul acestei sărbători au fost oferite 35 distincții contribuabililor, pentru realizarea indicilor economici înalţi şi onorarea obligaţiilor fiscale integral şi în termen faţă de stat.

În același timp contribuabilii au menționat, că apreciază noile viziuni de îmbunătățire a Serviciului Fiscale ce urmează a fi întreprinse pe termen si se așteaptă ca organul fiscal sa le fie călăuză în activitate.

6 imagini

  • Funcționarul fiscal - în serviciul contribuabilului
  • Funcționarul fiscal - în serviciul contribuabilului
  • Funcționarul fiscal - în serviciul contribuabilului
  • Funcționarul fiscal - în serviciul contribuabilului
  • Funcționarul fiscal - în serviciul contribuabilului
  • Funcționarul fiscal - în serviciul contribuabilului

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.