17
12 2013
1357

IFS Hîncești: Acțiuni de sporire a încasării sumelor restante la buget

Pe parcursul săptămânii trecute, colaboratorii IFS Hînceşti au desfășurat o serie de activități orientate cu preponderență asupra realizării veniturilor la Bugetul public național. În ziua de marți, 10 decembrie curent, a fost organizată şedinţa comună cu reprezentanții executorilor judecătoreşti din raion. În cadrul ședinței au fost discutate aspecte ce țin de mecanismul de conlucrare dintre IFS şi executorii judecătoreşti, particularităţile procedurii de executare silită a documentelor executorii în scopul sporirii încasării sumelor restante la buget. Iar vineri,13 decembrie 2013, în incinta IFS Hâncești s-a desfășurat ședința Consiliului de Conformare al IFS Hâncești. Subiectele abordate în cadrul Consiliului au vizat activitatea de monitorizare a agenţilor economici din alimentația publică. Membrii Consiliului de Conformare au discutat despre procedurile de optimizare şi perfecţionare a procesului de conformare a contribuabililor din domeniul alimentar, despre identificarea segmentelor cu risc în activitatea desfășurată, cauzele de neconformare fiscală a contribuabililor din acest domeniu, precum și instrumentele de redresare a situației în acest sector. În aceiași zi, inspectorii fiscali în colaborare cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor au efectuat verificări operative pe dimensiunea prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi a activităților ilicite la operatori economici din domeniul transportului. În rezultatul acestor verificări de către colaboratorii MAI a fost aplicat sechestru pe mijlocul de transport cu care se desfăşura activitatea ilicită de transportare a călătorilor. Tot în scopul executării acumulărilor la BPN, colaboratorii IFS au efectuat 20 de ieşiri în primăriile raionului.
Abonează-te la contul publicației Monitorul fiscal FISC.md în rețelele sociale din Facebook și Twitter: o banda unică pentru informații de valoare despre impozite, economie, afaceri și management.

Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.