05
11 2013
938

IFS pe raionul Orhei convoacă seminare de instruire cu contribuabilii din sectorul agrar

În perioada lunii octombrie 2013, colaboratorii Direcţiei Control Fiscal au efectuat 38 de controale operative. În rezultatul verificărilor operative, cele mai frecvente încălcări au fost depistate la următoarele compartimente:

  • încălcarea prevederilor art.8(2), lit. c) din Codul Fiscal;
  • lipsa documentelor de provenienţă a mărfurilor, în rezultatul cărora au fost aplicate sancţiuni în mărime de 37, 5 mii lei, din care s-a achitat 17,9 mii lei, iar suma reducerii constituie 12,9 mii lei.

În rezultatul controalelor operative efectuate în pieţele din teritoriul administrat, un contribuabil şi-a înregistrat activitatea de întreprinzător sub formă de ÎÎ, altor 6 contribuabili le-au fost eliberat patente de întreprinzător.

În perioada 23 – 25 octombrie 2013, colaboratorii SAC din cadrul DAF au efectuat 28 de vizite fiscale la contribuabilii din sectorul agrar. Vizitele fiscale au avut drept scop verificarea corectitudinii reflectării în evidenţa contabilă a volumelor producţiei agricole recoltate, a vânzărilor, a veniturilor şi cheltuielilor. S-a verificat soldul de marfă existent de facto şi posibilitatea achitării restanţelor la BPN. Urmare a acestor controale nu au fost depistate încălcări ale normelor legale în vigoare.

La 30 octombrie curent, în sala de şedinţe a Consiliului Raional Orhei s-a desfăşurat un seminar cu contribuabilii din sectorul agrar, la care au participat 29 de contribuabili. În cadrul seminarului o deosebită atenţie s-a atras conformării benevole la declararea şi achitarea obligaţiei fiscale, precum şi la calcularea şi achitarea salariilor conform legislaţiei în vigoare, contracararea activităţii ilicite în sectorul agrar cu informarea organelor competente. De asemenea, producătorii agricoli au fost familiarizaţi cu recentele modificări şi completări operate în legislaţia în vigoare.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.