26
07 2013
1239

Ion Prisăcaru a avut o întrevedere cu Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit al Basarabiei, Petru Păduraru

În continuarea întrevederilor planificate cu reprezentanţii confesiunilor din Republica Moldova, şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a avut astăzi o întrevedere cu Înalt Prea Sfinţitul Petru Păduraru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor. În cadrul întrevederii părţile au discutat subiecte ce ţin de educarea cetăţenilor în spiritul unor norme şi valori morale sănătoase, despre rolul, în acest sens, al instituţiilor statului şi cel al bisericii, cât şi despre drepturile şi obligaţiunile unui cetăţean loial al statului. Cu referinţă la subiectele abordate, şeful IFPS Ion Prisăcaru a apreciat eforturile clerului, orientate spre asigurarea unei moralităţi sănătoase a societăţii moldoveneşti şi a făcut o scurtă trecere în revistă a activităţii Serviciului Fiscal de Stat. Ion Prisăcaru a specificat că, astăzi, în activitatea cotidiană IFPS pune accentele pe educarea şi instruirea atât a colaboratorilor fiscali, cât şi a contribuabililor, cu scopul promovării principiului de conformare fiscală benevolă. Cu referinţă la cei care practică evaziunea fiscală, şeful IFPS a relevat că aceştia comit un delict extrem de grav, deoarece ei nu participă la completarea Bugetului de stat şi, respectiv, fac mai dificilă misiunea statului privind promovarea de politici sociale etc. SFS, prin reformarea şi modernizarea sa, va asigura cu maximă eficienţă completarea Bugetului de stat, acestui scop fiind subordonată şi practica estimării indirecte a veniturilor persoanelor fizice, indiferent de apartenenţa lor etnică, religioasă etc., a mai specificat Ion Prisăcaru. În acelaşi context, Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Petru Păduraru a apreciat iniţiativa şefului IFPS de a avea întrevederi cu reprezentanţii confesiunilor şi a relevat că, spre regretul nostru comun, unii cetăţeni, chiar şi din mediul slujitorilor bisericii, nu realizează că, în afară de drepturi, mai au şi obligaţiuni faţă de statul nostru. În acord cu Ion Prisăcaru, Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Petru Păduraru a menţionat că este necesar de cultivat spiritul civic al cetăţenilor, încât aceştia să realizeze că achitarea de taxe şi impozite către Bugetul de stat este nu doar o obligaţiune, ci şi o onoare a unui cetăţean loial.

via fisc.md

Abonează-te la contul publicației Monitorul fiscal FISC.md în rețelele sociale din Facebook și Twitter: o banda unică pentru informații de valoare despre impozite, economie, afaceri și management.

Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.