19
03 2014
1022

Ion Prisăcaru a discutat la Paris priorităţile colaborării dintre SFS şi FISC-ul francez

Consolidarea capacităților instituționale ale administraţiilor fiscale este indispensabilă unui amplu proces de instruire, asimilarea de cunoştinţe teoretice fiind necesar să fie însoţită de un vast program de exerciţii practice, a declarat astăzi Şeful SFS, Ion Prisăcaru, în cadrul celui de-al V-lea simpozion “Perspectivele împărtășite ale administrațiilor economice și financiare”, desfăşurat la Paris, Franţa.

În cadrul reuniunii, donatorii internaționali au menţionat faptul că formarea managerilor din sectorul public se confruntă astăzi cu un proces de reconstrucţie, pe un fundal de criză. Instruirea şi ridicarea gradului de profesionalism al funcţionarilor fiscali este o condiție prealabilă de adaptarea la noile provocări ale timpului, derivate de schimbările de climă, mediu, infrastructură, reforme financiare etc.

În contextul subiectelor abordate, Ion Prisăcaru a avut mai multe întrevederi cu reprezentanţi ai conducerii Direcţiei generale a finanţelor publice al Ministerului Economiei şi Finanţelor al Franţei, pentru a definitiva direcţiile viitoarei colaborări, proiectul fiind iniţiat în cadrul vizitei precedente la Paris a Şefului SFS.

Am convenit că asistenţa va fi acordată pe aspecte practice ce ţin de evaluarea riscurilor, planificarea şi exercitarea controalelor fiscale la persoanele fizice cu venituri mari şi la persoanele juridice – contribuabili mari, a menţionat solicitat de presă Ion Prisăcaru, specificând că şi inspectorii noştri fiscali vor utiliza instrumente informaţionale în practica activităţii de serviciu, iar, ulterior, colaborarea se va extinde şi pe alte domenii.

În perioada 17 – 18 martie curent, Ion Prisăcaru efectuează o vizită în Franţa, unde participă la lucrările celui de-al V-lea simpozion “Perspectivele împărtășite ale administrațiilor economice și financiare”, desfăşurat în parteneriat cu Şcoala Naţională de Administraţie (École nationale d'administration — ENA) şi Universitatea Corporativă a Agenţiei Franceze pentru Dezvoltare (CEFEB), cu suportul reţelei GIFT-MENA.

Acest eveniment internaţional reprezintă o bună oportunitate pentru a face schimb de opinii şi de a împărtăşi experienţele cu administraţiile partenere, donatorii internaţionali şi cu entităţile internaţionale ce oferă asistenţa tehnică. Simpozionul este organizat sub egida Dlui Pierre MOSCOVICI, Ministerul Economiei şi a Finanţelor, şi a Dnei Marylise LEBRANCHU, Ministerul pentru Reforma Statului, Descentralizarea și Serviciul Civil.

via www.fisc.md

3 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.