04
03 2015
962

Masă rotundă: conformare fiscală pentru transportatorii de pasageri în regim taxi

Inspectoratul de stat pe raionul Rezina informează, că în perioada 16-28 februarie 2015, întru asigurarea bunei administrări fiscale, prevenirii și depistării activității ilicite de întreprinzător și a realizării prognozei de venituri la bugetul public național în anul 2015, a desfășurat mai multe acțiuni. Astfel, în data de 24 februarie a avut loc o masa rotundă la care au participat 6 persoane fizice, ce practică activitate de transportare a pasagerilor în regim taxi, fără însă a fi înregistrate în modul stabilit de lege. Anterior, la toate persoanele în cauză au fost efectuate controale operative, cu întocmirea proceselor verbale referitoare la contravenție și aplicarea amenzilor corespunzătoare. S-a discutat despre legalizarea activității, prin explicarea modului de înregistrare a întreprinderii, precum și particularitățile de activitate, de prezentare a dărilor de seamă și achitare a impozitelor la buget. Masa rotundă s-a finalizat cu îndemnul de conformare benevolă, cu înmânarea unei scrisori de conformare. În perioada de referință au fost efectuate 6 controale operative la agenții economici din teritoriu, în urma cărora s-au stabilit încălcări, precum:
  • două cazuri de depășire a prețului maxim de vânzare la țigaretele cu filtru, pentru care urmează a fi aplicate amenzi în sumă de 1000 lei;
  • două cazuri de neutilizare a MCC cu memorie fiscală, cu întocmirea a 2 procese verbale cu privire la contravenție, conform art. 293/1 alin. (4) din CC al RM și aplicarea ulterioară a amenzilor în sumă de 5000 lei;
  • un caz de lipsă a documentelor de proveniență la marfa pusă în vânzare, cu aplicarea amenzii în sumă de 10000 lei;
  • două cazuri de emitere a bonului de casă, pe care nu era imprimată denumirea corecta a mărfii, cu întocmirea proceselor verbale cu privire la contravenție și aplicarea amenzii contravenționale în sumă de 1000 lei.
Totodată, au mai fost efectuate 6 controale operative la piața din or. Rezina, cu stabilirea a 6 cazuri de activitate de comerț ilicit, inclusiv 2 cazuri de realizare a florilor. În urma controalelor au fost întocmite 6 procese verbale cu privire la contravenție.

via | www.fisc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.