24
02 2015
644

Partenerii de dezvoltare salută faptul că Executivul acordă o atenție deosebită procesului de modernizare și eficientizare a Fiscului

Așteptăm cu nerăbdare vizitele experților Agenției Fiscale Suedeze, deoarece de fiece dată ne bucurăm de sfaturile unor buni profesioniști, care nu ezită să ne ofere noi practici și cunoștințe din activitatea lor prodigioasă în domeniul fiscal, a declarat astăzi Șeful SFS, Ion Prisăcaru, în cadrul întrevederii cu experții pe termen scurt ai Agenției Fiscale Suedeze, domnii Johan Eriksson și Kennerth Eliasson.

În cadrul întrevederii, părțile au făcut un schimb de păreri despre prioritățile actualei Misiuni, fiind menționat faptul că, grație suportului acordat de către partenerii de dezvoltare, reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat au reușit să elaboreze algoritmii de estimare a riscurilor la scara întregii țări, dar și pe domenii sau teritorii aparte.

La același subiect, a fost menționat faptul că problemele modernizării și eficientizării SFS și-au găsit un loc aparte în Programul de guvernare al Guvernului, votat acum o săptămână. Astfel, în Program se regăsesc problemele ce țin de unificarea și consolidarea statutului autorității fiscale naționale, subiectele raportării electronice, Contul unic trezorerial, regionalizarea SFS, o nouă redacție a Codului Fiscal etc. Având susținerea premierului, avem certitudinea că vom merge mai repede și mai eficient pe calea reformelor propuse, a specificat Ion Prisăcaru.

În același context, experții suedezi au opinat în favoarea unui transfer benefic de practici și experiență, salutând, totodată, faptul că modernizarea și eficientizarea autorității fiscale naționale se află pe agenda fierbinte a conducerii Guvernului.

Notă: În perioada 23-27 februarie 2015, la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat se află în vizită experții pe termen scurt ai Agenției Fiscale Suedeze, domnii Johan Eriksson și Kennerth Eliasson, în cadrul subcomponentei ”Auditul fiscal: Modelul managementului riscurilor”. Misiunea are drept scop discutarea versiunilor de proiecte de rapoarte pe zone de risc.

via | www.fisc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.