07
04 2015
2020

Profesia contabilă – viziune pentru viitor

La cel de-al II-lea Congres Naţional al Contabililor din Republica Moldova, convocat sâmbătă, 04 aprilie curent, premierul Chiril Gaburici i-a felicitat pe toți cei care activează în domeniul contabilităţii și a exprimat gratitudine pentru munca pe care o fac în fiecare zi.

Vă mulțumesc pentru dedicație, pentru nopțile nedormite, pentru timpul petrecut în birouri, departe de familiile Dumneavoastră, pentru micile victorii, care sunt victoriile noastre, ale tuturor, a spus Prim-ministrul.

Totodată, Chiril Gaburici i-a îndemnat pe contabili să susțină schimbările care au loc în Republica Moldova și implementarea noilor tehnologii. Guvernul pregătește un set de inițiative, care au scopul de a reduce numărul de rapoarte și verificări pentru antreprenori, de a optimiza procedurile contabile. Este o confirmare a dorinței noastre de a vă facilita munca, oferindu-vă posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familiile Dumneavoastră, a subliniat Șeful Executivului.

La același subiect, de la tribuna Congresului a avut o alocuțiune și Șeful Serviciului Fiscal de Stat, Ion Prisăcaru, care a menționat rolul extrem de important al contabilului, care este dedicat îndemnului de a răspunde cu profesionalism imperativelor timpului în care trăim, profesia contabilă fiind o profesie care presupune mult tact şi echilibru, o profesie a respectului față de sine și a respectului față de interesul public

De asemenea, Ion Prisăcaru a accentuat faptul că autoritățile statului încurajează politicile de eficientizare a activității contabililor, un exemplu elocvent în acest sens oferind Serviciul Fiscal de Stat. Numai pe perioada ultimilor doi ani, a specificat Șeful SFS, autoritatea fiscală națională a elaborat și a implementat o mulțime de servicii electronice, menite să diminueze costurile gestionării afacerii și să ușureze activitatea contabililor.

Notă: Al II-lea Congres Naţional al Contabililor din Republica Moldova și-a ținut lucrările sub genericul „Profesia contabilă — viziune pentru viitor”. Evenimentul a fost organizat cu ocazia aniversării a cincea a Zilei Contabilului, sărbătorită în fiecare an pe 4 aprilie. Ziua Contabilului a fost instituită în Republica Moldova în anul 2011, iar primul Congres Național al Contabililor a avut loc pe 2 aprilie 2013.


via | www.fisc.md

4 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.