14
12 2013
1397

Reprezentanţii Băncii Mondiale apreciază profesionalismul conducerii IFPS şi ataşamentul ideii de reformare a SFS

Responsabilii din cadrul Băncii Mondiale au reacţionat prompt şi profesionist la solicitările conducerii IFPS, privind acordarea de suport la modernizarea şi reformarea SFS, a declarat Şeful IFPS, Ion Prisăcaru, în cadrul întrevederii cu echipa de lucru a Băncii Mondiale, condusă de doamna Shilpa Pradhan, Specialist superior sectorul public al BM. La întrevedere părţile au abordat subiecte vizînd realizarea Proiectului de Reformă a Administrației Fiscale, cât și proximele oportunități de finanțare a acestuia.

În cadrul întrevederii, Şeful IFPS Ion Prisăcaru a apreciat înalt asistenţa acordată de către Banca Mondială la realizarea studiului de evaluare a SFS, în baza căruia să fie elaborat Proiectul de reformare şi modernizare a administraţiei fiscale din Republica Moldova, axat pe eficientizarea, optimizarea şi regionalizarea structurii. De asemenea, şeful autorităţii fiscale a salutat deschiderea responsabililor Băncii Mondiale spre extinderea şi consolidarea colaborării cu SFS, un nou pas în acest sens fiind posibil să prindă contur sub forma unui grant, direcţionat pe dimensiunea consolidării capacităţilor Sistemului Informaţional al Serviciului Fiscal de Stat.

În acelaşi context, părţile au abordat şi necesitatea revizuirii Codului Fiscal al Republicii Moldova, fiind menţionat faptul că primele trei capitole ale CF au fost elaborate acum 15 ani şi, în mod obiectiv, este necesară actualizarea şi adaptarea lor la noile realităţi social-economice. Ion Prisăcaru, unul din autorii Codului Fiscal, a informat-o pe doamna Shilpa Pradhan că, pe parcursul anilor, a fost necesar ca prevederile CF să fie interpretate sau explicate în mai multe rânduri şi că este necesară o revizuire generală, care să eliminea toate punctele neclare.

Cu referinţă la practica colaborării cu IFPS, doamna Shilpa Pradhan a menţionat cu satisfacţie faptul că este mulţumită de colaborarea cu IFPS, deoarece partenerul din Republica Moldova cunoaşte la perfecţie domeniul şi sarcinile care îi stau în faţă. Pe acest motiv şi în deplin acord cu intenţia de a oferi suport eforturilor de reformare şi modernizare a administraţiei fiscale, reprezentantul Băncii Mondiale a opinat în favoarea continuării colaborării şi a exprimat gătinţa de a oferi şi în continuare sprijin eforturilor de reformă ale Serviciului Fiscal de Stat din Republica Moldova.

2 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.