01
08 2014
881

Serviciul Fiscal de Stat asigură venituri majorate la Bugetul de Stat

Ca urmare a măsurilor întreprinse de conducerea Serviciului Fiscal de Stat în repoziționarea autorității fiscale şi reformarea sistemului de colectare fiscală, prin promovarea conformării fiscale voluntare, rezultatele pozitive nu au încetat să apară şi în luna iulie, când veniturile bugetare colectate de instituţie au înregistrat o creştere considerabilă comparativ cu perioada similară a anului trecut, a declarat, solicitat de presă, Șeful SFS, Ion Prisăcaru. Astfel, a menționat Ion Prisăcaru, conform datelor operative, Serviciul Fiscal de Stat și în luna iulie a asigurat acumularea veniturilor preconizate la Bugetul de Stat, la nivelul de 106 % (662 mln. lei), ceea ce constituie o creștere de circa 38 mln. lei. Este de remarcat că, de la începutul anului, acești indicatori constituie 105% (4 mlrd. 672 mln. lei), în creștere cu 213 mln. lei. În același context, șeful autorității fiscale naționale a precizat că dinamica în creștere a acumulărilor la Bugetul de Stat este și mai relevantă dacă e să comparăm cu anul 2013, creșterea în luna iulie 2014 constituind 128%, sau 145 mln. lei. De la începutul anului, acești indicatori alcătuiesc131 %, sau 1 mlrd. 100 mln. lei. Energizarea instituţiei a presupus evaluarea personalului şi a structurilor instituţionale pentru optimizarea performanţelor în colectarea de taxe şi impozite, a mai relevat Ion Prisăcaru, specificând că implementarea Proiectului de centralizare a SFS, examinat astăzi de către instituțiile ierarhic superioare, va oferi noi oportunități pentru modernizarea și eficientizarea autorităţii fiscale naţionale. Serviciul de presă al IFPS Via | www.fisc.md
Abonează-te la contul publicației Monitorul fiscal FISC.md în rețelele sociale din Facebook și Twitter: o banda unică pentru informații de valoare despre impozite, economie, afaceri și management.

Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.