Panorama

Americanii îşi pierd încrederea în viitorul economiei

Aşteptările americanilor în privinţa economiei SUA, cea mai mare din lume, au ajuns în mai la minimul ultimelor şapte luni, un semn că prudenţa populaţiei ar putea limita revenirea economică, scrie Bloomberg. Un indicator realizat de Bloomberg al nivelului aşteptărilor americanilor cu privire la direcţia în care se îndreaptă situaţia economică a ţării a scăzut de la 48 de puncte în aprilie la 42,5 puncte în mai. Ponderea respondenţilor care au spus că situaţia economică a SUA se înrăutăţeşte a atins cel mai ridicat nivel de anul acesta. Salariile încasate de americani luna trecută nu au reuşit să ţină pasul cu creşterea costului traiului, în condiţiile în care preţurile combustibilului şi produselor alimentare au crescut. Studiul Bloomberg arată că locurile de muncă remunerate foarte bine ar putea spori încrederea americanilor şi ar putea impulsiona gospodăriile să cheltuiască mai mult. Cheltuielile consumatorilor sunt principalul motor de creştere al economiei americane.
Avem o revenire foarte dezamăgitoare dintr-o încetinire despre care s-a crezut că a fost cauzată doar de vreme, a explicat analistul Joshep Bruselas. Efectul întârziat al ratelor ridicate ale dobânzilor, preţul combustibilului cât şi creşterile mai slabe de pe bursele de acţiuni au luat cel puţin o muşcătură temporară din încredere, a adăugat el.
Numărul cererilor depuse de americani săptămâna trecută pentru ajutorul de şomaj a crescut mai mult decât se aşteptau analiştii. Indicatorul a crescut cu 28.000 la 326.000, în doar o săptămână.

via www.zf.ro

1074 vizualizări

Data publicării:

23 Mai /2014 09:56

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon