Panorama

Exemplu bun de urmat: În România vor fi înfiinţate parcuri turistice

România ar putea avea parcuri turistice, după modelul celor industriale, cu facilităţi fiscale, scrie Mediafax. Ministrul român al IMM-urilor, turismului şi mediului de afaceri, Florin Jianu, susţine că parcurile turistice vor încuraja investiţiile, pentru a atrage mai mulţi turişti. Potrivit ministrului român, „schema de creare a parcurilor industriale poate fi extinsă şi în turism, care crează noi locuri de muncă şi în infrastructura de agrement. Lucrăm cu Ministerul Finanţelor şi cu Consiliul Concurenţei, iar în foarte scurt timp o vom avea activă. Aş vrea să se facă foarte repede, dar sunt foarte multe instituţii implicate, de aceea lucrurile merg mai încet”, a spus Jianu. El intenţionează să introducă ideea creării unor parcuri turistice, după modelul parcurilor industriale, care ar putea beneficia de facilităţi fiscale, astfel să fie încurajate investiţiile în turism.
Ne gândim, similar ca parcuri industriale, să introducem un concept nou, crearea de parcuri turistice în anumite zone şi să oferim o serie de facilităţi şi să încurajăm investiţiile în dezvoltarea infrastructurii de cazare, de agrement. Mă refer la investiţiile în cazinouri, în terenuri de golf. Această abordare măreşte gradul de ocupare şi sezonul turistic. După cum vedeţi, suntem în 20 iunie şi vedeţi ce vreme este. Trebuie să fim proactivi, să ne gândim şi la alte tipuri de instrumente pentru a atrage turişti, a explicat Jianu.
Datele Biroului Naţional de Statistică arată că în Republica Moldova în anul 2013 agenţiile de turism şi turoperatorii au acordat servicii turistice la peste 204 mii de turişti şi excursionişti, cu 5,6 la sută mai mult decât în anul 2012. Cu regret însă, numărul turiștilor moldoveni plecaţi peste hotare depăşeşte de câteva ori cifra turiştilor veniţi în ţara noastră. Mai mult, doar 48 la sută din 13,2 mii de turiști care au vizitat Moldova au avut scopul de a se odihni.

via www.eco.md

1230 vizualizări

Data publicării:

04 Iulie /2014 14:59

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon