
Panorama
Germania contemplă reducerea impozitelor deoarece veniturile din taxe depăşesc aşteptările
Creşterea constantă a poverii fiscale din Germania este unul dintre factorii care stau în spatele consumului slab, afirmă analistul Dirk Schumacher de la Goldman Sachs.Germania s-a plasat anul trecut pe locul doi în rândul statelor OCDE în funcţie de povara taxelor pe venit şi a altor impozite care apasă pe salariile pe care este construit sistemul de asigurări sociale al ţării. Bugetul sectorului public german este pe echilibru din 2012. De asemenea, guvernul lui Merkel intenţionează să aducă datoria ţării de la 78,4% din PIB anul trecut la 65% din PIB în 2018.
Ministrul de finanţe are suficienţi bani acum şi ar trebui să dea aceşti bani înapoi angajaţilor, care în schimb vor cheltui mai mult dacă vor avea mai mulţi bani în buzunare, spune Thilo Schaefer, colaborator al institutului de cercetare IW.Cei care promovează în parlament reducerea taxelor apreciază că cel mai lejer mod de a face aceasta este îndreptarea unei aberaţii legislative prin care persoanele care primesc prime trec automat într-o altă categorie de impozitare şi ajung să primească, din cauza taxării, mai puţini bani la salariu decât ar fi primit dacă nu ar fi încasat prima. În 2012, guvernul anterior al lui Merkel a încercat să retragă aşa-numita „creştere de taxe pe ascuns“, care a adus venituri suplimentare de 3 miliarde de euro pe an. Eforturile s-au împotmolit în camera superioară a parlamentului, unde formaţiunile de centru-stânga deţineau majoritatea. Însă acum conservatorii şi membrii de stânga ai coaliţiei de guvernare conduse de Merkel de arată în favoarea eliminării anomaliei, principalele întrebării fiind când să se facă şi cum să fie acoperit golul care ar rămâne în buget.
Dacă avem spaţiu de manevră la buget şi voinţă din partea partenerilor de coaliţie, atunci eu voi fi ultimul care va sta în calea eforturilor, a spus Schäuble cu privire la rezolvarea problemei anomaliei.Venerabilul politician este cel care a condus acţiunile Germaniei de a impune reduceri drastice de cheltuieli în ţările paralizate de datorii din zona euro.
via www.zf.ro
„Acest articol aparține exclusiv P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” și este protejat de Legea privind drepturile de autor.
Orice preluare a conținutului se face doar cu indicarea SURSEI și cu LINK ACTIV către pagina articolului”.
Autentificare
Autentificarea se poate efectua cu ajutorul adresei de E-mail sau a Login-ului
E-mail/Login *
Parola *
Contul de utilizator a fost creat cu succes. Pentru confirmarea înregistrării accesați linkul de confirmare expediat la e-mailul indicat în formularul de înregistrare, care este valabil până la 30 zile calendaristice
Adresează-ne o întrebare
Dorești să obții un răspuns rapid si complex sau să ne sugerezi tematica unui articol necesar procesului tău de lucru? Loghează-te, expediază întrebarea sau sugestia și primești răspunsul experților în cel mai scurt timp la adresa de e-mail sau în profilul tău de pe pagină.
E-mail *
Comanda serviciului prin telefon
Introduceți corect datele solicitate și în scurt timp veți fi contactat de un operator
Prenumele *
Numele *
E-mail *
Telefon *
Feedback
Pentru monitorizarea statutului de prelucrare a Feedbackului expediat, recomandăm inițial să parcurgeți procesul de autentificare pe portal. Astfel, mesajul de răspuns din partea PP „Monitorul Fiscal FISC.md” la feedback se va salva și afișa în Profilul Dvs. În cazul expedierii feedback-ului fără a fi autentificat pe portal, mesajul va fi remis la adresa de e-mail.
E-mail *
E-mail *
1868 vizualizări
Data publicării:
29 Aprilie /2014 10:27
Catalogul tematic
Noutăți
Etichete:
germania | taxa | impozit | economia
0 comentarii
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.