05
09 2013
839

Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova deţine preşedenţia în două din cele trei comunităţi profesionale PEM PAL

Reţeaua PEM PAL (Managementul Cheltuielilor Publice Învăţare Asistată de Omologi), a fost lansată în anul 2006, cu suportul Băncii Mondiale, cu scop de a sprijini reformele în domeniul cheltuielilor publice şi managementului financiar în 22 de ţări din Europa şi Asia Centrală, prin promovarea capacităţilor şi schimbului de informaţii între colegi. Reţeaua PEM PAL reuneşte specialişti în Comunităţi Practice: buget, trezorerie şi audit intern. Toate cele trei Comunităţi Practice se întîlnesc periodic pentru aşi împărtăşi experienţele şi pentru a identifica soluţii practice pentru problemele prioritare legate de implementarea reformei managementului financiar public. Şedinţele PEM PAL sunt organizate în colaborare cu o serie de parteneri-cheie, inclusiv Banca Mondială, Ministerul Finanţelor al Federaţiei Ruse, SSAE, SIGMA/OCED, Institutul de Finanţe Publice din Olanda şi Centrul de Excelenţă în Finanţe, Slovenia, care acţionează ca un Secretariat al PEM PAL. Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova participă activ în activitatea PEM PAL, fiind reprezentat în toate trei comunităţi. Republica Moldova a găzduit 4 întruniri, respectiv, în anul 2008 Comunitatea practică de Audit Intern la Chişinău a organizat Întrunirea Plenară, în anul 2012 – două întruniri a grupurilor de lucru, iar Comunitatea de trezorerie – în mai 2010. Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova deţine preşedenţia în două din cele trei comunităţi, ceea ce reprezintă o înaltă apreciere a profesionalismului şi experienţei noastre. Astfel, recent Dna Grosu-Axenti, director al Inspecţiei Financiare şi dna Angela Voronin, vicedirector al Trezoreriei de Stat au fost realese în calitate de Preşedinte al Comitetului Executiv a Comunităţii Practice de Audit Intern şi, respectiv, de Trezorerie.

via www.mf.gov.md

Abonează-te la contul publicației Monitorul fiscal FISC.md în rețelele sociale din Facebook și Twitter: o banda unică pentru informații de valoare despre impozite, economie, afaceri și management.

Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.