15
03 2016
577

Preţul barilului de petrol ar putea să scadă din nou, dacă SUA nu-şi ajustează producţia

Preţul barilului de petrol, aflat în prezent la 40 de dolari, de la 27 de dolari în ianuarie, ar putea să scadă din nou, dacă SUA nu-şi ajustează producţia, scrie Bloomberg.

Agenţia Internaţională de Energie vede «lumina de la capătul tunelului», însă mulţi analişti avertizează că, asemenea eşecului de anul trecut de a readuce preţurile la niveluri mai ridicate, această nouă creştere se va spulbera după ce preţurile vor ajunge destul de mari pentru a ţine ţiţeiul din Statele Unite pe linia de plutire.

Dacă preţurile vor continua să crească, producţia SUA va fi extrem de sensibilă. Scăderea producţiei Statelor Unite este unul dintre punctele cheie pentru a obţine echilibrul dintre cerere şi ofertă, însă este foarte posibil să nu se întâmple niciodată, a spus Jamie Webster, vicepreşedinte la IHS Energy. Asta înseamnă că este posibil ca preţurile să scadă din nou.

Preţul barilului de petrol a recuperat aproape 40% după minimul ultimelor 12 ani, atins în ianuarie — 27,10 dolari barilul. Având în vedere că producţia de ţiţei din afara Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol ar putea traversa anul acesta cea mai mare criză din 1992, este posibil ca preţurile să fi atins limita de jos. Analiştii avertizează că o revenire a preţurilor peste 50 de dolari barilul este foarte dificilă.

via | www.zf.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.