09
03 2016
466

Preţul petrolului Brent a atins un nou maxim, de aproape 42 dolari pe baril

Preţurile petrolului au crescut marţi cu 1%, iar cotaţia ţiţeiului Brent a atins un nou maxim al ultimelor trei luni, de aproape 42 dolari pe baril, susţinute de aşteptările unei abordări comune a marilor producători pentru susţinerea preţurilor, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent este în urcare cu 59 de cenţi, la aproape 41,43 dolari pe baril, şi este cu mai mult de 50% peste un minim al anului 2016, atins pe 20 ianuarie. În timpul tranzacţiilor de luni, preţul petrolului Brent a avansat cu 5,5%.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) este cotat în creştere cu 38 de cenţi, la 38,28 dolari pe baril.

Încrederea investitorilor, sau absenţa ştirilor negative continuă să împingă preţurile în sus, a spus Carsten Fritsch, analist la Commerzbank în Frankfurt.

Cotaţiile de luni au fost stimulate de informaţiile referitoare la o reuniune a producătorilor de petrol din America Latină, care va avea loc vineri, iar optimismul a continuat şi marţi.

Membrii OPEC şi alţi producători din Rusia se vor întâlni la rândul lor, pe 20 martie, potrivit ministrului nigerian al petrolului.

Ministrul Petrolului din Kuwait a declarat marţi că participarea ţării sale la un acord de îngheţare a producţiei va depinde de participarea tuturor producătorilor mari, inclusiv a Iranului.

Dacă nu va exista un acord, vom vinde fiecare baril produs, a declarat Anas al-Saleh reporterilor, în Kuwait City.

Kuwaitul produce în prezent 3 milioane de barili de petrol pe zi, a precizat ministrul.

Analişti ai Goldman Sachs au avertizat marţi într-un raport că creşterea preţurilor petrolului este prematură şi nesustenabilă.

viewscnt

via | www.news.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.