Panorama

Siemens desfiinţează peste 11.600 de locuri de muncă pentru reducerea costurilor cu un miliard de euro

Grupul german de inginerie Siemens va desfiinţa cel puţin 11.600 de locuri de muncă, dintr-un total de peste 360.000, parte a unui program de reducere a costurilor cu aproximativ un miliard de euro, a declarat directorul general al Siemens, Joe Kaeser, potrivit Bloomberg. Restructurarea companiei şi înfiinţarea unei noi divizii va conduce la eliminarea a 7.600 de posturi, în timp ce alte 4.000 de poziţii vor fi desfiinţate după ce au devenit inutile pentru diviziile regionale, a spus Kaeser într-o conferinţă cu analişti şi investitori, organizată la New York.
Unii angajaţi lucrează la coordonare, la analiză. Circa 20% dintre aceştia vor putea primi alte posturi, dar nu ce au făcut până acum, a spus el, potrivit Bloomberg, citată de Mediafax.
Kaeser a ocupat anterior funcţia de director financiar al Siemens, iar după preluarea conducerii grupului a început o analiză a afacerilor pentru a identifica măsuri care să crească încrederea investitorilor, afectată după ratarea ţintelor de profit în mandatul predecesorului său, Peter Loescher. Grupul se va concentra pe activităţi de electrificare, automatizare şi digitalizare, în timp ce divizia de sănătate va fi administrată separat. Noua structură va conduce la economii ale costurilor de circa 1 miliard de euro până în 2016. Siemens concurează cu grupul american General Electric pentru achiziţia diviziei de energie a companiei franceze Alstom. General Electric a prezentat o ofertă de 17 miliarde de dolari pentru o parte a operaţiunilor Alstom, în timp ce Siemens a anunţat că va înainta o propunere la 16 iunie.

via adevarul.ro

1179 vizualizări

Data publicării:

02 Iunie /2014 09:35

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon