Știri

Primele emisiuni ale VMS admise la Bursa de Valori a Moldovei au un volum cumulativ de 106 mil. lei

 

 

Conform Bursei de Valori a Moldovei, începând cu data de 30 mai 2023, primele valori mobiliare de stat VMS sunt listate pe Bursa de Valori a Moldovei, deschizând astfel oportunități semnificative pentru investitori și promovând dezvoltarea pieței de capital.

 

Acțiunea reprezintă rezultatul efortului susținut și comun al Bursei de Valori a Moldovei, Ministerului Finanțelor, Comisiei Naționale a Pieței Financiare și a Băncii Naționale a Moldovei.

 

Astfel, primele 4 emisiuni ale VMS admise la Bursa de Valori a Moldovei au un volum cumulativ de 106 mil. lei, sunt emise cu diferite maturități (2, 3, 5 și 7 ani) și dobânzi fixe atractive (8 – 9%) achitate semianual, fiind susținute și garantate de Guvernul Republicii Moldova. Acestea reprezintă oportunități de investiții sigure având un rol important în diversificarea portofoliilor de investiții ale participanților de pe piața financiară.

 

Tranzacțiile cu VMS vor fi disponibile pentru tranzacționare la Bursa de Valori a Moldovei prin intermediul societăților de investiții autorizate iar ofertele disponibile vor fi publicate pe pagina web a Bursei de Valori a Moldovei (www.bvm.md). Detalii suplimentare privind procedurile de tranzacționare, costuri și alte informații relevante vor putea fi obținute de la societățile de investiții autorizate și de la Bursa de Valori a Moldovei.

 

Amintim că Ministerul Finanțelor a anunțat că reîncepe emiterea valorilor mobiliare de stat (VMS) cu termen lung de circulație. La licitația din 24 mai 2023, investitorii având posibilitatea de a procura Obligațiuni de stat (OS) cu maturitatea de 2, 3, 5, și 7 ani. 

 

Valorile mobiliare de stat sunt unele dintre cele mai sigure forme de investiții întrucât beneficiază de garanția integrală a statului. Conform legislației, plățile pentru răscumpărarea valorilor mobiliare de stat și pentru achitarea dobânzilor aferente acestora, sunt efectuate în mod prioritar față de alte plăți.

 

 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

750 vizualizări

Data publicării:

30 Mai /2023 15:35

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

VMS | bursa de valori

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon