01
06 2015
811

10. (6.6.2.3) Apar ca subiecţi ai impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau prestări servicii persoanele care prestează servicii de reparaţie a îmbrăcămintei?

Da. Persoanele care prestează servicii de reparaţie a îmbrăcămintei urmează să deţină pentru tipul activităţii desfăşurate autorizaţie de funcționare eliberată de către autoritatea administrației publice locale (art. 293 alin. (5) din Codul fiscal).

(Baza generalizată a practicii fiscale se modifică urmare a operării unor modificări la Codul fiscal prin Legea nr. 71 din 12.04.2015)

Arhiva

Apar ca subiecţi ai impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau prestări servicii de deservire socială persoanele care prestează servicii de reparaţie a îmbrăcămintei?

Nu. Persoanele care prestează servicii de reparaţie a îmbrăcămintei nu apar ca subiecţi ai impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau prestări servicii de deservire socială, deoarece prin servicii de deservire socială se subînţeleg serviciile sociale particulare indicate în secţiunea G grupa 50.2 şi secţiunea O clasa 92.71 şi diviziunea 93 ale Clasificatorului Activităţilor din Economia Moldovei (CAEM) (art. 288 pct. 5) Codul fiscal), iar reparaţia şi modificarea îmbrăcămintei, în condiţiile în care se efectuează ca un gen independent de activitate, nu se includ în clasa 93.01 «Spălarea, curăţirea şi vopsirea textilelor şi blănurilor» din diviziunea 93 «Activităţi de servicii particulare» din Clasificatorul Activităţilor din Economia Moldovei (CAEM).

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.