16
06 2015
852

11. (29.1.10.8) Se va permite la deducere în scopuri fiscale uzura pentru activele primite cu titlu de donație pentru persoanele juridice?

În conformitate cu prevederile art. 27 alin. (12) din Codul fiscal, se permite deducerea uzurii mijloacelor fixe primite cu titlu gratuit, cu excepția cazurilor cînd valoarea acestora a fost inclusă în venitul neimpozabil al contribuabilului.

Astfel, în cazul în care persoana juridică exploatează activul primit cu titlu de donație în cadrul activității de întreprinzător, valoarea acestuia fiind inclusă în componența venitului impozabil, acesta are dreptul la deducerea uzurii în scopuri fiscale.

În Registrul de evidență a mijloacelor fixe pe categoriile de proprietate și a uzurii acestora în scopuri fiscale (anexa nr. 1 la Regulamentul privind evidența și calcularea uzurii mijloacelor fixe în scopuri fiscale, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 289 din 14.03.2007) se va include cu baza valorică a activului, indicată în documentele de însoțire la momentul primirii activului ca donație.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.