01
06 2015
881

11. (6.6.2.2) Apar ca subiecţi ai impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau prestări servicii persoanele care prestează servicii de restaurare şi regenerare a anvelopelor?

Da. Persoanele care prestează servicii de restaurare şi regenerare a anvelopelor apar ca subiecţi ai impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau prestări servicii, deoarece prin serviciile respective se subînţeleg serviciile particulare indicate în secţiunea G grupa 50.2 a Clasificatorului Activităţilor din Economia Moldovei (CAEM) şi se autorizează de către Autorităţile administraţiei publice locale (art. 293 alin. (5) din Codul fiscal).

(Baza generalizată a practicii fiscale se modifică urmare a operării unor modificări la Codul fiscal prin Legea nr. 71 din 12.04.2015)

Arhiva

Apar ca subiecţi ai impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau prestări servicii de deservire socială persoanele care prestează servicii de restaurare şi regenerare a anvelopelor?

Nu. Persoanele care prestează servicii de restaurare şi regenerare a anvelopelor nu apar ca subiecţi ai impunerii cu taxa taxa pentru unităţile comerciale şi/sau prestări servicii de deservire socială, deoarece prin servicii de deservire socială se subînţeleg serviciile sociale particulare indicate în secţiunea G grupa 50.2 şi secţiunea O clasa 92.71 şi diviziunea 93 ale Clasificatorului Activităţilor din Economia Moldovei (CAEM) (art. 288 alin. 5 CODUL FISCAL), iar serviciile de restaurare şi regenerare a anvelopelor nu se includ în secţiunea G grupa 50.2 "Întreţinerea şi repararea autovehiculelor" din Clasificatorul Activităţilor din Economia Moldovei (CAEM).

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.