16
06 2015
814

5. (29.2.8.6) Care este regimul fiscal pentru cetățeni străini nerezidenți, precum și apatrizi - nerezidenți, care au primit patrimoniu cu titlu de donație?

În conformitate cu prevederile art. 73 alin. (3) din Codul fiscal, veniturile persoanelor fizice nerezidente, specificate la art. 71, care nu țin de o reprezentanță permanentă în Republica Moldova urmează a fi supuse impunerii la sursa de plată potrivit art. 91, fără dreptul la deduceri.

De asemenea, potrivit prevederilor art. 74 alin. (1) din Codul fiscal, veniturile nerezidenților obținute în Republica Moldova de la persoane altele decît cele menționate la art. 90 urmează a fi supuse impozitului pe venit conform prezentului articol la cota specificată la art. 91, fără dreptul la deduceri și/sau scutiri aferente acestor venituri.

Astfel, patrimoniul primit cu titlu de donație de către cetățeni străini nerezidenți, precum și apatrizi – nerezidenți, urmează a fi supus impozitului pe venit la cota stabilită la art. 91 din Codul fiscal, fără dreptul la deduceri și/sau scutiri aferente acestor venituri.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.