19
09 2014
1885

Despre reflectare în Declarația cu privire la TVA a impozitului aferent returului de marfă procurată, pentru care TVA nu a fost trecută în cont, și indicare facturii fiscale corespunzătoare în Declarația și Registrul de procurări

Firma „X” în anul 2013 nefiind înregistrată în calitate de plătitoare a T.V.A., a procurat produse de la firma „B”. În aprilie 2014 Firma „X” a fost înregistrată în calitate de plătitor al T.V.A., iar în luna iulie returnează marfa procurată pentru care T.V.A. nu a fost trecută în cont. Rugăm să ne precizați cum reflectăm T.V.A. în Declarația privind T.V.A. forma T.V.A. 12 și Registrul procurărilor în cazul acestui retur de marfă, în baza facturii fiscale cu semnul minus primite de la furnizor?

În conformitate cu art. 102 alin. (1) din CF, în cazul achitării T.V.A. la buget, subiecților impozabili, înregistrați în calitate de plătitori ai T.V.A., li se permite trecerea în cont a sumei T.V.A. achitate sau care urmează a fi achitată furnizorilor plătitori ai T.V.A. pe valorile materiale, serviciile procurate (inclusiv transmise în cadrul realizării contractului de comision) pentru efectuarea livrărilor impozabile în procesul desfășurării activității de întreprinzător.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

Premium

1499 lei

Classic

999 lei

Electronic

899 lei

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.