19
09 2014
1515

Întreprinderea a importat semințe aferent cărora, a fost achitată și trecută în cont T.V.A. la cota 20%. Unele semințe sunt acordate cu titlu gratuit pentru loturi demonstrative organizate în scopuri de promovare. La ce cotă T.V.A. trebuie să eliberăm aceste semințe cu titlu gratuit? Semințele le eliberăm în baza facturii fiscale sau în baza facturii de expediție?

Potrivit art. 95 alin. (2) lit. c) din CF, livrarea de mărfuri și servicii efectuată cu titlu gratuit, în scopuri de publicitate și/sau de promovare a vînzărilor, în mărime anuală de 0,2% din venitul din vînzări, obținut pe parcursul anului precedent anului în care se efectuează această livrare, nu constituie obiect al impunerii cu T.V.A.

Prin urmare, la efectuarea livrărilor cu titlu gratuit în scop de publicitate și/sau promovare a vînzărilor în temeiul articolului menționat, lipsește obligația de calculare a T.V.A. și, în condițiile acțiunii prevederilor art. 117 din Codul fiscal, obligația de eliberare a facturii fiscale nu survine.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

Premium

1499 lei

Classic

999 lei

Electronic

899 lei

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.