11
09 2013
3619

S.R.L. „WWW” obține servicii juridice de la Cabinetul avocatului „X”. Din suma îndreptată în folosul acestuia entitatea reține, conform art. 90 din Codul fiscal, în prealabil un impozit în mărime de 7%.

Dat fiind faptul că, Cabinetul avocatului deține un cod fiscal, altul decît acel atribuit persoanei fizice – cetățean, cum urmează de a reflecta în Darea de seamă fiscală (Forma IRV 09) venitul achitat şi impozitul reținut de la cabinetul avocatului, luînd în considerație că aceasta (Darea de seamă) nu prevede un cod special pentru reflectarea acestor date?

În conformitate cu art. 90 din Codul fiscal, orice persoană care desfăşoară activitate de întreprinzător, cu excepţia deţinătorilor de patente de întreprinzător, orice reprezentanţă, conform art. 5 pct. 20), reprezentanţă permanentă, instituţie, organizaţie, inclusiv orice autoritate publică şi instituţie publică, reţine, în prealabil, ca parte a impozitului, o sumă în mărime de 7% din plăţile efectuate în folosul persoanei fizice, cu excepţia deţinătorilor de patente de întreprinzător, a întreprinzătorilor individuali şi a gospodăriilor ţărăneşti (de fermier), pe veniturile obţinute de către aceasta conform art. 18. Nu se reţine în prealabil suma în mărime de 7% din plăţile efectuate în folosul persoanei fizice pe veniturile obţinute de către aceasta, conform art. 20, 88, 89, 901 şi 91, precum şi din suma arendei terenurilor agricole.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

ELECTRONIC

1299 lei

CLASSIC

1299 lei

PREMIUM

1999 lei

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.