20
05 2013
2276

Survine obligaţia de înregistrare a facturilor fiscale în Registrul general electronic al facturilor fiscale, cu valoarea impozabilă mai mare de 100 mii lei aferentă returului de marfă, adică cu semnul (-) minus?

Potrivit art. 98 lit. b) din Codul fiscal, valoarea impozabilă a livrării impozabile сare a fost, în totalitate sau parţial, restituită subiectului impozabil care a efectuat livrarea a mărfurilor, serviciilor, după livrarea sau achitarea lor, urmează a fi ajustată, cu condiţia prezentării documentelor de confirmare.

Prin urmare, în vederea ajustării valorii impozabile a livrării impozabile anterioare şi în conformitate cu art.1181 din Codul fiscal, potrivit pct. 6 din Instrucţiunea privind modul de înregistrare a facturilor fiscale în Registrul general electronic al facturilor fiscale aprobată prin Ordinul IFPS nr. 446 din 21 iunie 2012, facturile fiscale eliberate la documentarea retururilor, valoarea cărora depăşeşte mărimile stabilite în art.1181 din Codul fiscal, corespunzător datelor stabilite în acesta, urmează a
fi înregistrate în Registrul general electronic al facturilor fiscale.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

CLASSIC

1499 lei

PREMIUM

2299 lei

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.