Монитор ГНС

Conducerea SFS a organizat o sesiune de discuții cu agenții economici din raionul Strășeni

Directorul Serviciului Fiscal de Stat,  Petru Rotaru și directorul adjunct Petru Griciuc, precum și alți reprezentanți din cadrul Serviciului Fiscal de Stat au avut o întrevedere cu agenții economici din raionul Strășeni.

 

Petru Rotaru a menționat faptul că autoritatea fiscală este orientată către contribuabil și toate activitățile instituției au drept obiectiv crearea condițiilor propice pentru conformarea voluntară a contribuabililor la respectarea legislației fiscale în vigoare.

 

În acest context a fost menționat faptul că SFS a redus semnificativ numărul controalelor fiscale, accentul fiind pus pe vizitele fiscale - instrument de administrare fiscală cu scop de asigurare a conformării voluntare prin acordarea consultaţiilor, analiza activităţii, acumularea unor date despre activitatea contribuabilului.

 

De asemenea, directorul SFS a informat pe cei prezenți că autoritatea fiscală este antrenată într-un proces amplu de optimizare a procesului de raportare, inclusiv de simplificare a dărilor de seamă prezentate de către contribuabili, unele urmând a fi precompletate. Scopul urmărit este de a diminua numărul de raportări, optimizarea raportării/conformării voluntare și simplificarea procesului de administrare a afacerilor.

 

Discuția dintre părți a avut un caracter constructiv, fiind abordate o serie întrebări ale contribuabililor care au fost adresate specialiștilor din cadrul SFS și la care au obținut răspunsurile corespunzătoare.

 

Учреждения:

Государственная Налоговая Служба | Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

1113 просмотры

Дата публикации:

25 Сентябрь /2023 15:20

Catalogul tematic

Налоговое администрирование

Ключевые слова

administrare fiscala

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon