Монитор ГНС

Directorul SFS, Olga Golban a discutat cu agenții economici din Șoldănești și Rezina

Directorul Serviciului Fiscal de Stat, Olga Golban a efectuat o vizită de lucru în raioanele Șoldănești și Rezina, unde a avut o întrevedere cu reprezentanții mediului de afaceri din regiune, alături de alți specialiști din cadrul SFS din domeniul metodologie, conformare, recuperare creanțe și deservire fiscală.

 

În debutul ședinței, dna Olga Golban a reiterat importanța dialogului dintre autoritatea fiscală și contribuabili, exprimând toată deschiderea instituției de a oferi suportul necesar în vederea achitării corecte a impozitelor  de către contribuabili, în acest sens contribuind și la majorarea gradului de conformare la respectarea prevederilor legislației fiscale în vigoare.

 

„Consider absolut necesar să avem o discuție prietenoasă, să vă auzim întrebările și să identificăm cele mai optime soluții pentru fiecare situație în parte. Feedback-ul din partea Dumneavoastră este foarte important pentru noi ca instituție și ne ajută să ne perfecționăm și să ne îmbunătățim serviciile prestate, procesele de lucru, în contextul obiectivului nostru primordial de a face cât mai simplă și facilă achitarea impozitelor și taxelor de către orice contribuabil”, a declarat dna Olga Golban.

 

În cadrul întrevederii cu agenții economici din raionul Șoldănești și Rezina s-au discutat mai multe subiecte, precum:

  1. aspecte privind  determinarea impozitului pe venit pentru anul 2023;
  • aplicarea de către entități a prevederilor art. 87 alin. (11) din Codul fiscal;
  • aplicarea prevederilor art. 261 alin. (61) din Codul fiscal privind amortizarea accelerată;

2. prezentarea dărilor de seamă fiscale utilizând, în mod obligatoriu, metode automatizate de raportare electronică.principalele modificările efectuate în Codul fiscal pentru anul 2024:

  • extinderea spectrului facilităților fiscale acordate de către angajator;
  • regimul fiscal al agenților economici care desfășoară activități în domeniul comercializării deșeurilor de metale feroase și neferoase.

3. extinderea Programului de rambursare pentru producătorii agricoli.

 

La rândul lor, agenții economici au mulțumit administrației fiscale pentru deschiderea manifestată, dialogul interactiv și răspunsurile oferite aferent aplicării corecte a legislației fiscale.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Государственная Налоговая Служба

461 просмотры

Дата публикации:

18 Март /2024 08:00

Ключевые слова

achitarea impozitelor | bunuri imobiliare | regim de impozitare

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon