Новости

20 noiembrie – data limită de trecere a ceasurilor ECC la ora de iarnă

Amintim contribuabililor despre obligativitatea trecerii ceasurilor echipamentelor de casă și de control cu memorie fiscală/imprimantelor fiscale (MCC/IF) la ora de iarnă până la 20 noiembrie 2023.

 

În conformitate cu pct. 7 sbp. 3) lit. e) din Regulamentul cu privire la exploatarea echipamentelor de casă şi de control pentru efectuarea decontărilor în numerar şi/sau prin alt instrument de plată, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 141/2019, contribuabilii sunt obligați să utilizeze mașinile de casă și de control/imprimantele fiscale (MCC/IF) în stare de funcționare, una din cerințele fiind imprimarea pe documente a datei calendaristice curente şi a timpului cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real (excepţie constituie devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăşi data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs).

 

Potrivit articolului 2931 din Codul contravențional, exploatarea mașinilor de casă și de control fără memorie fiscală, defectate, nesigilate/neînregistrate de/la Serviciul Fiscal de Stat sau în lipsa contractului valid de asistență tehnică cu prestatorul autorizat se sancționează cu amendă de la 18 la 30 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Государственная Налоговая Служба

716 просмотры

Дата публикации:

17 Ноябрь /2023 10:01

Тематика:

Контрольно - кассовые аппараты

Ключевые слова

ECC

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon