Предпринимательский патент / activitatea independentă

Activitatea independentă: Aparatele de casă de generație nouă, simplu și comod în utilizare

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării precizează că utilizarea aparatelor de casă în comerț are avantaje atât pentru comercianți și cumpărători, cât și pentru economia întregii țări. Prin reforma patentei, prin care comercianții cu amănuntul tranzitează la activitatea independentă, autoritățile asigură condiții echitabile și competitive de dezvoltare a mediului de afaceri, dar și contribuie la îmbunătățirea mecanismelor fiscale naționale. 

 

„Aparatele de casă de generație nouă oferă comercianților posibilitatea să-și desfășoare activitatea foarte simplu și comod. Fiecare persoană poate alege cum să efectueze vânzările, fie cu nomenclator detaliat, fie cu nomenclator simplu. Aparatele noi lucrează în baza unui sistem operațional cunoscut practic de toată lumea, la fel ca în cazul telefoanelor mobile. Noi cu toții folosim diferite aplicații și ne adaptăm foarte ușor cu ele”, a notat Ruslan Bitco, specialist IT al centrului de vânzare ECC.

 

Cinci pași pentru a elibera un bon de casă

 

Unul dintre avantajele esențiale ale regimului fiscal de activitate independentă este transparența calității mărfurilor și a serviciilor, garantată consumatorilor prin eliberarea bonurilor fiscale.

Aparatele de casă noi permit generarea unui bon de casă în doar câteva atingeri pe ecran, oferind comoditate și siguranță în efectuarea tranzacțiilor:

  • selectarea modului de vânzare a produselor;
  • selectarea produsului;
  • selectarea plății;
  • selectarea modalității de plată (numerar, card bancar, tichet ș.a.);
  • închiderea bonului fiscal.

 

Aparatele de casă moderne sunt ușor de folosit, fiind conectate automat la platforma de Monitorizare electronică a vânzărilor administrată de către Serviciul Fiscal de Stat. Astfel, persoana este scutită de prezentarea dării de seamă cu privire la impozitul pe venit și nu este obligată să țină evidența contabilă sau arhiva.

Companiile care comercializează echipamentele de casă au obligația să instruiască și să consulte comercianții privind utilizarea aparatelor. Mai multe detalii despre proces sunt disponibile pe www.sfs.md sau la numărul de telefon 080001525.

Totodată, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, am simplificat procedura de tranziție. Astfel, cei care trec la activitatea independentă beneficiază de compensarea costului de achiziție al aparatului de casă și control, dar și al altor investiții pentru reutilarea locului de muncă, în sumă de până la 10.000 lei, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

Până în prezent, peste 33% din totalul comercianților cu amănuntul s-au conformat și desfășoară activitate legală, utilizând aparatul de casă

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

835 просмотры

Дата публикации:

02 Август /2023 07:59

Catalogul tematic

Контрольно - кассовые аппараты

Ключевые слова

masini de casă și de control | activitate independenta

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon