Монитор ГНС

Astăzi expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit și de achitare a acestuia de către persoanele care desfășoară activitate de întreprinzător

Serviciul Fiscal de Stat informează că astăzi, 25 martie 2024, expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2023 și termenul de achitare a acestuia de către contribuabilii persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător precum și de către contribuabilii care desfășoară activitate profesională.

 

SFS reiterează că declarația se prezintă în mod obligatoriu, prin metode automatizate de raportare electronică, conform prevederilor stabilite de art. 187 alin.(21) lit.i) din Codul fiscal.

 

Persoanele juridice rezidente, inclusiv cele specificate la art.512 şi 513, cu excepţia autorităţilor publice şi instituţiilor publice, formele organizatorice rezidenţi cu statut de persoană fizică, persoanele care desfășoară activități profesionale, reprezentanța permanentă a nerezidentului în Republica Moldova, sunt obligate să prezinte declarația cu privire la impozitul pe venit indiferent de prezenţa obligaţiei privind achitarea impozitului.

 

Informații detaliate aferent cotelor impozitului pe venit, precum și alte aspecte relevante aferente, le puteți consulta aici.

 

Pentru aspecte aferente modului de completare a declarațiilor cu privire la impozitul pe venit sau de determinare a obligațiilor fiscale, în funcție de categoria de contribuabil, recomandăm să consultați Baza Generalizată a Practicii Fiscale - compartimentul „Impozit pe venit”.

 

Pentru informații suplimentare, puteți contacta orice Direcție deservire fiscală a SFS (toate datele de contact pot fi vizualizate aici), sau puteți apela Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0-8000-1525 (apel gratuit).

 

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Государственная Налоговая Служба

395 просмотры

Дата публикации:

25 Март /2024 08:37

Catalogul tematic

Подоходный налог | Налоговые новости | Юридическое лицо

Ключевые слова

persoana juridica | dare de seama fiscala | impozit pe venit

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon