Монитор ГНС

Contribuabilii care practică activitatea de comerț cu flori vor fi monitorizați

Serviciul Fiscal de Stat informează că va desfășura în perioada 29-31 mai 2024 acțiuni de monitorizare a contribuabililor care activează în domeniul comerțului cu flori.

Autoritatea fiscală precizează că acțiunile de monitorizare NU presupun efectuarea măsurilor de control la agenții economici, respectiv nu se vor aplica sancțiuni!

Acțiunile au drept obiectiv monitorizarea modului de respectare a legislației în vigoare de către contribuabilii respectivi, în scopul prevenirii comerțului ilicit cu flori vii, fără documentarea tranzacțiilor prin echipamentele de casă și de control.

Monitorizarea contribuabililor vizați vine în contextul creșterii cererii acestor servicii cu ocazia evenimentelor de închidere a anului școlar, fapt ce duce la sporirea riscului de nedeclarare a tuturor vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor și taxelor aferente Bugetului public național.

Autoritatea fiscală națională recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare.

Totodată, în caz de depistare pe durata monitorizării a cazurilor de încălcare a legislației fiscale, contribuabilul va fi avertizat despre răspunderea stabilită de legislația în vigoare.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă la cooperare agenții economici și contribuabilii pe parcursul desfășurării acțiunilor anunțate.

Учреждения:

Государственная Налоговая Служба

555 просмотры

Дата публикации:

28 Май /2024 08:00

Catalogul tematic

Крупные налогоплательщики | Налоговые новости

Ключевые слова

monitorizare | flori | activitatea de comerţ | contribuabili

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon