Документы и комментарии

icon SIMM20: Declararea impozitului pe venit de către agenții economici subiecți ai sectorului ÎMM pentru perioada fiscală 2020

La finele anului 2019, prin Legea nr.171/2019 cu privire la modificarea unor acte legislative, au fost operate modificări la Capitolul 71 din Codul fiscal, fiind  modificat obiectul impozabil aferentă regimului fiscal  pentru agenții economici subiecți ai sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii (IVAO).   Astfel, a fost extinsă sfera de aplicare a impozitului în mărime de 4% prin înlocuirea noțiunii bazei impozabile: venitul operațional a fost substituit cu venitul determinat conform contabilității financiare...

author icon

Парасковия Чеботаренко

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

icon Эта статья доступна только подписчикам. Для оформления подписки выберите абонемент

Подписан/а
image

Абонемент Premium

2 499 MДЛ

Заказать сейчас
image

Абонемент Electronic

1 599 MДЛ

Заказать сейчас
image

Абонемент Electronic

799 MДЛ

Заказать сейчас

4634 просмотры

Дата публикации:

19 Январь /2021 08:00

Catalogul tematic

Подоходный налог | Новости

Ключевые слова

SIMM20 | IVAO | dare de seamă anuală | impozit pe venit | monitorul.fisc.md | IMM

3 комментарии

Craciun Maria

19 Январь /2021 16:31

Articolul e foarte bun. Unica intrebare este cum trebuie sa procedeza compania in caz ca pe parcursul anului compania a calculat provizioane DT 714 CT 538 dar in anul urmator provizioanele au fost consumate DT 612 CT 538. In acest caz in anul urmator entitatea va fi nevoita sa achite 4% din suma provizioanelor consumate?

Marina Damaschin

20 Январь /2021 13:37

icon

Craciun Maria

Bună ziua. Mulțumim pentru întrebare. Am adresat solicitarea DVS autorilor și vom reveni cu un răspuns imediat ce îl obținem.

Marina Damaschin

25 Январь /2021 15:35

icon

Marina Damaschin

Bună ziua! În conformitate cu art. 542 alin. (1) și (3) din Codul fiscal, obiect al impunerii este venitul determinat conform contabilităţii financiare, obţinut în perioada fiscală de declarare. În obiectul impunerii nu se includ veniturile: a) din subvenţii sau granturile prevăzute la art.20 lit.z2) şi z12); b) din recuperarea prejudiciului material; c) veniturile din plusurile de active imobilizate şi circulante, constatate la inventariere; d) din decontarea datoriilor cu termen de prescripţie expirat faţă de persoanele interdependente; e) din dividende; f) din compensarea pierderilor în urma calamităţilor şi altor evenimente excepţionale; g) rezultate din restituirea sau anularea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul venitului impozabil în perioada aplicării regimului general; h) rezultate din diferenţa de curs valutar.

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon