Монитор ГНС

Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile, în creștere cu 40,1%

Serviciul Fiscal de Stat informează că încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 40,1% în primele 4 luni ale anului 2023 și constituie 17,2 mil. lei, comparativ cu perioada similară a anului 2022.

 

Urmare a acțiunilor de conformare voluntară și informare, în perioada lunilor ianuarie-aprilie 2023 au fost identificate 929 persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile.

 

De asemenea, au fost efectuate controale la 147 persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget plăți de bază în sumă de 321,2 mii lei, majorare de întârziere în sumă de 24,8 mii lei și aplicată amendă în mărime de 11 mii lei.

 

În rezultatul acțiunilor întreprinse în primele 4 luni ale anului 2023, au fost înregistrate 7 332 contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile,  cu 18,5% mai multe decât în perioada similară a anului 2022.

 

Serviciul Fiscal de Stat reamintește persoanelor fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care transmit în posesie şi/sau în folosinţă proprietate imobiliară altor persoane fizice, prin utilizarea platformelor Booking, Airbnb și altele, despre necesitatea onorării obligațiunilor fiscale aferent veniturilor obținute.

 

Учреждения:

Государственная Налоговая Служба | Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

591 просмотры

Дата публикации:

15 Май /2023 09:33

Catalogul tematic

Подоходный налог

Ключевые слова

impozit pe venit | contract de locatiune

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon