Новости

Regulile de călătorie cu animale de companie

În contextul sporirii fluxului de persoane din perioada sărbătorilor ce urmează, Serviciul Vamal reamintește călătorilor care sunt regulile de călătorie cu animale de companie.

 

Animalele de companie pot fi introduse în Republica Moldova numai dacă îndeplinesc condițiile stabilite în Norma sanitar-veterinară privind circulația necomercială a animalelor de companie, ce conține condițiile aplicabile circulației animalelor de companie, măsurile sanitar-veterinare preventive și documentele de identificare.

 

Conform normei menționate, în momentul intrării în Republica Moldova, proprietarul sau persoana autorizată contactează medicul veterinar prezent la punctul de intrare la frontieră în scopul efectuării controalelor și prezintă documentul de identificare al animalului de companie, solicitat în temeiul Normei, care demonstrează conformitatea cu cerințele unei astfel de circulații și pune la dispoziție animalul de companie pentru efectuarea acestor controale.

 

Numărul maxim de animale de companie care pot să însoțească proprietarul sau o persoană autorizată în timpul unei singure circulații necomerciale nu poate fi mai mare de 5.

 

Totodată, animalele de companie pot fi introduse în Republica Moldova prin posturile vamale unde sunt amplasate posturi de inspecție la frontieră a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Detalii aici

 

De asemenea, aici pot fi consultate regulile de călătorie cu animale de companie în Uniunea Europeană.

 

Учреждения:

Таможенная Служба Республики Молдова

766 просмотры

Дата публикации:

07 Май /2024 08:00

Catalogul tematic

Новости | таможенная пошлина

Ключевые слова

animale | calatorie | reguli

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon