Новости

Republica Moldova trece la ora de vară

La 26 martie 2022, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Republica Moldova trece la ora de vară, acele ceasornicului fiind transferate cu o oră înainte (de la ora 03:00 la ora 04:00). Trecerea la ora de vară este efectuată în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU și concomitent cu statele-membre ale Uniunii Europene.

 

În acest context, amintim contribuabililor despre trecerea ceasurilor echipamentelor de casă și de control cu memorie fiscală/ imprimantelor fiscale (MCC/IF) la ora de vară până la 20 aprilie 2023.

 

În conformitate cu prevederile Regulamentul cu privire la exploatarea echipamentelor de casă şi de control pentru efectuarea decontărilor în numerar şi/sau prin alt instrument de plată, contribuabilii trebuie să utilizeze mașinile de casă și de control/imprimantele fiscale în stare de funcționare.

 

Una din cerințele în care MCC/IF se consideră în stare bună de funcționare este dacă ele imprimă pe documente data calendaristică curentă şi timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real. Excepție face doar devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăși data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Государственная Налоговая Служба

693 просмотры

Дата публикации:

24 Март /2023 11:16

Тематика:

Новости | Контрольно - кассовые аппараты

Ключевые слова

ECC

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon