Монитор ГНС

Termenul-limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul curent expiră la 26 decembrie

Serviciul Fiscal de Stat anunță că termenul-limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul curent este data de 26 decembrie 2022.

 

Impozitul pe avere se aplică bunurilor imobiliare cu destinație locativă şi căsuțelor de vacanță (cu excepția terenurilor), a căror valoare totală constituie 1,5 mil. lei şi mai mult, iar suprafața totală - 120 m2 şi mai mult.

 

În acest sens, Serviciul Fiscal de Stat a transmis avizele de plată corespunzătoare contribuabililor care au obligația de a achita impozit pe avere. În cazul în care cunoașteți că sunteți subiect al acestui impozit și nu ați recepționat avizul de plată, vă rugăm să sesizați SFS unde vă deserviți. Contactele le găsiți aici.

 

Dacă sunteți deținător al semnăturii electronice, puteți genera, pentru perioada fiscală 2022, avizul de plată de sine stătător, prin intermediul serviciului „Vizualizarea impozitului în baza fișei imobilului”, care poate fi accesat pe pagina-web a SFS. 

Ghidul video de accesare a serviciului.

 

Impozitul pe avere poate fi achitat on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay, accesând serviciul „Impozitul pe avere”.

 

Pentru informații suplimentare puteți consulta Baza generalizată a practicii fiscale, compartimentul nr. 11 „Impozitul pe avere”, sau puteți contacta Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525 (apel gratuit).

Vă recomandăm să examinați și acest articol.

Учреждения:

Государственная Налоговая Служба | Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

980 просмотры

Дата публикации:

08 Декабрь /2022 13:45

Catalogul tematic

Налоговые новости | Поимущественный налог

Ключевые слова

impozit pe avere

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon