Sectorul agrar

„Suport pentru fermierii mici, în particular din sectorul zootehnic”

Micii fermieri din țara noastră vor putea să-și sporească reziliența și productivitatea grație unui proiect de asistență tehnică în valoare de $265 mii, finanțat de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), care recent a semnat cu FAO proiectul „Suport pentru fermierii mici, în particular din sectorul zootehnic”.

Obiectivul proiectului este consolidarea capacităților naționale pentru luarea unor decizii mai bune în sprijinirea fermierilor mici și fermelor de familie, accesarea pieței locale, creșterea productivității, cunoaștere a oportunităților de piață, satisfacerea cerințelor de calitate ale procesatorilor și furnizorilor, fiind creată și o platformă de comunicare între guvern, experți și crescătorii de animale. De asemenea, va fi elaborat un Plan Național de Acțiuni (PNA) pentru dezvoltarea fermelor de familie. 


Conform datelor statistice, micii fermieri reprezintă cea mai mare parte a populației din mediul rural, contribuind cu peste 62% la producția agricolă a țării.



Totodată, comunicăm că vineri, 10 septembrie, în MO au fost publicate Listele de verificare a exploataților de ovine/caprine ce au fost aprobate de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și vor fi utilizate de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor în cadrul efectuării controalelor la crescătorii de animale, inclusive a taberelor de vară care întrețin asemenea animale. 


Lista conține 58 de întrebări ce se referă la condițiile de întreținere a ovinelor și caprinelor, starea exploatației și a tehnicii utilizate în aceasta, utilizarea de către fermier a produselor biocide și medicamentelor de uz veterinar etc., precum și actele normative prin care sunt stabilite rigorile.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

664 vizualizări

Data publicării:

13 Septembrie /2021 08:00

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

fermierii | zootehnie

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon