Contabilitatea sectorială
Servicii
disponibile
Pentru comandă selectați serviciul dorit din categorie
Filtru de căutare în categorie
Sectorul agrar
Agricultura este unul din cele mai importante domenii de activitate din Republica Moldova. În această rubrică vom expune subiecte ce țin de contabilitatea în agriculltură, formarea prețurilor etc.
Conform pct.3 din Regulamentul privind rambursarea TVA pentru producătorii agricoli, pentru a fi eligibili, se calculează ponderea activităților de la grupele 01.1-0.1.6 din CAEM, care se raportează la venitul din activitatea operatională și nu trebuie să fie mai mică de 95%.
13 Septembrie /2024 08:00
Ion Chitoroagă
După divizarea CIP în variabile și constante (fixe) pe fiecare CR, acestea urmează a fi repartizate între costurile de producție ale produselor obținute, activelor biologice adiționale, greutății vii, adaosului greutății vii etc.
În vederea partajării riscului de credit și facilitării accesului la creditele destinate completării mijloacelor circulante pentru lucrările agricole în anul 2024, prin Legea nr. 78/2024 pentru susținerea agricultorilor prin facilitarea accesului la credite garantate de stat (în continuare – Legea nr. 78/2024),
09 August /2024 09:05
Igor Cebotarenco
Care va fi valoarea impozabilă a unui activ (scroafe pentru reproducere, ce ulterior sunt sacrificate) care urmează a fi vândute unei părți afiliate la un preț de piață, unde valoarea de piață a ofertei (greutatea de sacrificare) este mai mică decât valoarea contabilă a activului sacrificat?
19 Iulie /2024 08:00
Ion Chitoroagă
În conformitate cu art.104 lit.a) din Codul fiscal, se scutesc de TVA cu drept de deducere mărfurile, serviciile pentru export şi toate tipurile de transporturi internaţionale de mărfuri (inclusiv de expediţie) şi pasageri.
27 Iunie /2024 08:00
Ion Chitoroagă
Definiția indicatorului capacitatea normală de producție este formulată în Standardul Național de Contabilitate (în continuare – SNC) „Stocuri”, p. 30, alin. (2) și în IAS 2 „Stocuri”, p. 13, conform prevederilor cărora capacitatea normală de producție reprezintă volumul de producție care poate fi obținut
Costuri indirecte de producție (în continuare – CIP) sunt numite costurile condiționate de managementul activității centrelor de responsabilitate (subdiviziunilor) (în continuare – CR), întreținerea, deservirea și exploatarea mijloacelor fixe (clădirilor, încăperilor, halelor, utilajelor, instalațiilor
Autentificare
Autentificarea se poate efectua cu ajutorul adresei de E-mail sau a Login-ului
E-mail/Login *
Parola *
Contul de utilizator a fost creat cu succes. Pentru confirmarea înregistrării accesați linkul de confirmare expediat la e-mailul indicat în formularul de înregistrare, care este valabil până la 30 zile calendaristice
Adresează-ne o întrebare
Dorești să obții un răspuns rapid si complex sau să ne sugerezi tematica unui articol necesar procesului tău de lucru? Loghează-te, expediază întrebarea sau sugestia și primești răspunsul experților în cel mai scurt timp la adresa de e-mail sau în profilul tău de pe pagină.
E-mail *
Filtru de căutare în categorie
Perioada publicării
de la
până la
Catalogul tematic
Catalogul autorilor
Catalogul revistelor
Catalogul instituțiilor
Cuvânt cheie
Comanda serviciului prin telefon
Introduceți corect datele solicitate și în scurt timp veți fi contactat de un operator
Prenumele *
Numele *
E-mail *
Telefon *
Feedback
Pentru monitorizarea statutului de prelucrare a Feedbackului expediat, recomandăm inițial să parcurgeți procesul de autentificare pe portal. Astfel, mesajul de răspuns din partea PP „Monitorul Fiscal FISC.md” la feedback se va salva și afișa în Profilul Dvs. În cazul expedierii feedback-ului fără a fi autentificat pe portal, mesajul va fi remis la adresa de e-mail.
E-mail *
Stimate utilizator
Pentru îmbunătățiri ulterioare vă îndemnăm să oferiți un feedback cu privire la calitatea și disponibilitatea serviciilor furnizate prin intermediul site-ului web și al interfeței de utilizator comune.